Ο Mr Bean πουλάει αυτή την υπέροχη Lancia Integrale Evo II

Είναι σε άριστη κατάσταση και γιατί ανήκει σε έναν άνθρωπο που λατρεύει τα αυτοκίνητα και την πρόσεξε σαν παιδί του. Πιθανόν να φθάσει τα 85.000 ευρώ στη δημοπρασία

Lancia Intergrale Evo II
Lancia Intergrale Evo II
Lancia Intergrale Evo II
Lancia Intergrale Evo II

Ο αγαπημένος ηθοποιός και λάτρης των αυτοκινήτων Rowan Atkinson (γνωστός και για τον ρόλο του ως Mr Bean) έθεσε σε δημοπρασία τη Lancia Delta Integrale Evo II. Με εκτιμώμενη αξία έως και 85.000 ευρώ στην τρέχουσα αγορά κλασικών αυτοκινήτων, αυτό το εξαιρετικό  αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1980 έχει διανύσει λιγότερα από 90.000 χιλιόμετρα.

Ένα αυτοκίνητο θρύλος των ράλι

Η Lancia Delta Integrale έχει μια μεγάλη ιστορία στους αγώνες ράλι. Το πεντάθυρο hatchback έγινε διάσημο με την κυριαρχία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι μια Lancia Delta HF Integrale Evoluzione II. Αυτά τα μοντέλα Evo ήταν τα τελευταία για να πάρει homologation το αυτοκίνητο της αγωνιστικής ομάδας που είχε βασικό χρηματοδότη τη Martini.

Lancia Intergrale Evo II

Οι αρκετά βαθιές τσέπες του Atkinson διατήρησαν αυτόν τον θησαυρό σε εξαιρετικά καλή κατάσταση -μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι έτοιμο για βόλτα. Αυτό το Evo II, που ταξινομήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1993, διαθέτει έναν κινητήρα turbo 2,0 λίτρων, 16 βαλβίδων, που αποδίδει 215 ζωηρότατους ίππους. Εισήχθη από την Ιαπωνία το 2011 και το Lord Blue είναι μια σπάνια επιλογή χρώματος.

Lancia Intergrale Evo II

Όπως είναι φυσικό, η HF Integrale Evo II θεωρείται η Lancia που πρέπει να έχεις. Το συγκεκριμένο είναι κομπλέ με τα ΚΤΕΟ του και τα όλα του. Πηγαίνει προς πώληση στο Race Retro Show στις 25 Φεβρουαρίου 2023 στο Stoneleigh Park, Warwickshire, ως μέρος της μεγαλύτερης έκθεσης από τη Silverstone Auctions.

Lancia Intergrale Evo II

Best of Network