Η Ford "απαντά" στην Tesla και μειώνει τις τιμές

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο να συμβεί. Οι μειώσεις τιμών που ανακοίνωσε η Tesla, προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με την Ford να ακολουθεί με μειώσεις στις τιμές των Mustang Mach-E.

Ford Mustang Mach-e AWD

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Tesla από τη Ford, η οποία ανακοίνωσε μειώσεις στις τιμές της Mustang Mach-E που θα κυμαίνονται από 600 έως 5.900 δολάρια ανάλογα με την έκδοση, στοχεύοντας στην εδραίωση της θέσης της ως Νο.2 κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι οι μειώσεις τιμών της Ford, έρχονται λίγο καιρό μετά την αντίστοιχη πολιτική που ανακοίνωσε η Tesla, μόνο τυχαίο γεγονός δεν αποτελεί.

Η Tesla είναι με διαφορά πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ και η ανακοίνωση της μείωσης των τιμών για το Model Y μέχρι και13.000 δολάρια, εκτόξευσε το αγοραστικό ενδιαφέρον. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Marin Gjajaja, υπεύθυνου πελατών της μονάδας EV της Ford στις ΗΠΑ. "Είναι μια ανταγωνιστική αγορά και μόλις έγινε πολύ πιο ανταγωνιστική εξαιτίας αυτού που έκανε η Tesla. Δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε έδαφος σε κανέναν".

Ford Mustang Mach-e AWD

Η Ford δήλωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει 130.000 Mach-E παγκοσμίως φέτος, 67% περισσότερες από τις 77.959 που παρήγαγε το 2022. Αναφορικά με τις μειώσεις τιμών που ανακοίνωσε, η μεγαλύτερη εξ αυτών αφορά την έκδοση GT, η οποία θα κοστίζει $65.495, από $71.395. Αντίστοιχα, η τιμή της τετρακίνητης έκδοσης με εκτεταμένη αυτονομία California Route 1 μειώνεται κατά $5.580 στα $59.495. Όσο για την έκδοση Premium RWD, υφίσταται μια μείωση της τάξεως των $3.980, με την τιμή της να διαμορφώνεται στα $52.495. Τέλος, η μικρότερη μείωση τιμής ($900) αφορά την βασική έκδοση Select RWD με την τιμή της να φτάνει τα $47.495.

Παράλληλα, η Ford ανακοίνωσε πως μειώνει και την τιμή για την αναβάθμιση σε μπαταρία μεγαλύτερης εμβέλειας κατά $1.600, με το κόστος να ανέρχεται πλέον σε $8.600. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι υπάρχοντες πελάτες Mach-E που περιμένουν την παράδοση του οχήματός τους θα λάβουν αυτόματα την προσαρμοσμένη τιμή. Η Ford είπε επίσης ότι θα απευθυνθεί απευθείας στους πελάτες που έχουν ήδη ένα Mach-E που αγόρασαν φέτος.

Best of Network