Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή του θρυλικού Moskvich

Η αγορά αυτοκινήτου στη Ρωσία πάει από το κακό στο χειρότερο και έναρξη παραγωγής του Moskvich δεν θα αλλάξει τα δεδομένα

moskvich

Μετά από μια παύση δύο δεκαετιών, η Ρωσία ξεκίνησε την Τετάρτη ξανά την παραγωγή του θρυλικού αυτοκινήτου Moskvich της σοβιετικής εποχής στο πρώην εργοστάσιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault στη Μόσχα, δήλωσε η ρωσική εταιρεία Kamaz, ο τεχνολογικός συνεργάτης του εργοστασίου. Ίσως να θυμάσαι ότι ήταν Μάιος του 2022 όταν μάθαμε ότι πρόκειται να γίνει αναβίωση της θρυλικής ρωσικής μάρκας Moskvich.

Με ένα ρούβλι

Η Renault πούλησε το πλειοψηφικό της μερίδιο στην αυτοκινητοβιομηχανία Avtovaz τον Μάιο στο ρωσικό κράτος, σύμφωνα με πληροφορίες για μόλις ένα ρούβλι, αλλά με εξαετή οψιόν επαναγοράς του. Πώλησε το εργοστάσιό της νότια της Μόσχας, που τώρα μετονομάστηκε σε Moskvich Automobile Factory, για άλλο ένα ρούβλι.

Με μόλις 600 οχήματα να προορίζονται για παραγωγή φέτος, η επανεκκίνηση είναι απίθανο να αλλάξει τις ζοφερές προοπτικές για τον ευρύτερο κλάδο, του οποίου οι ετήσιες πωλήσεις θα μπορούσαν να κλείσουν το έτος κάτω από το 1 εκατομμύριο, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Στόχος παραγωγής 100.000 αυτοκίνητα τον χρόνο

Ο τελικός στόχος της παραγωγής 100.000 οχημάτων ετησίως, μερικά από τα οποία θα είναι ηλεκτρικά, πέφτει πολύ κάτω από τον μέσο όρο της βιομηχανίας για ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων που ανέρχεται σε 200.000-300.000. Η Tesla παράγει περίπου 22.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη.

"Τα πρώτα αυτοκίνητα Moskvich θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής τον Δεκέμβριο του 2022", δήλωσε η Kamaz σε μια δήλωση. "Το Moskvich 3 θα ήταν το πρώτο μοντέλο " .

Το αναβιωμένο Moskvich, που μεταφράζεται ως "ιθαγενής της Μόσχας", μπορεί να επιστρέφει με μια ανατροπή. Πηγές είπαν στο Reuters ότι η πλατφόρμα σχεδιασμού, μηχανικής και παραγωγής θα είναι της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας JAC.

Best of Network