Πιθανό να δούμε και μεσαίο pickup από τη Hummer

Η GM θεωρεί πως η ύπαρξη ενός τέτοιου μοντέλου, θα διευκολύνει τα σχέδιά της για επανείσοδο της Hummer στην ευρωπαϊκή αγορά.

Hummer EV

Σύμφωνα με πηγές μέσα από την GM που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Hummer να προσθέσει ένα ηλεκτρικό pickup μεσαίων διαστάσεων στη γκάμα της, κρίνοντας πως πρόκειται για μία αρκετά δημοφιλή κατηγορία. Αν και ακόμη δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία σχεδιαστική ιδέα στα στούντιο της GM στην Καλιφόρνια, οι πιθανότητες να δούμε ένα τέτοιο μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή φαίνεται πως είναι πολλές. H Hummer έχει ήδη στη γκάμα της ένα μεγάλο ηλεκτρικό pickup, ενώ από τις αρχές του επόμενου έτους, θα ξεκινήσει να κατασκευάζει και ένα SUV που θα ανήκει στη μεγάλη κατηγορία.

Όλα δείχνουν πως η Hummer αναδεικνύεται σε βασικό άξονα της στρατηγικής της GM για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, με την τελευταία να έχει ανακοινώσει πως θα δαπανήσει ποσό $35 δις για την κατασκευή 30 ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2025. Προσδοκά σε υψηλούς όγκους πωλήσεων, δίνοντας επιλογές σε όλες τις κατηγορίες, από τα ακριβά και πολυτελή μοντέλα των Hummer και Cadillac, μέχρι τα μικρότερων διαστάσεων και πιο προσιτά μοντέλα άλλων εταιρειών που ανήκουν στο portfolio της.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως αποτελεί πεποίθηση της GM ότι η Hummer είναι μια μάρκα με υψηλή αναγνωρισιμότητα και πιστό κοινό, οπότε η ιδέα ενός μικρότερου μοντέλου φαντάζει ως μία αναμενόμενη κίνηση. Επιπλέον, θα εξυπηρετούσε ιδανικά το σενάριο επανεισόδου της Hummer στην ευρωπαϊκή αγορά, που επίσης εξετάζει σοβαρά η GM.

Φρένο στις παραγγελίες

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραγγελίες για το pickup της Hummer ξεπέρασαν τις 90.000, με την GM να σταματά προσωρινά τις πωλήσεις και να αυξάνει την τιμή του, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει έναν πιθανό μεγάλο αριθμό ανεκτέλεστων παραγγελιών.

Το Hummer ήταν το πρώτο EV της GM που κατασκευάστηκε με βάση την πλατφόρμα μπαταριών Ultium. Η παραγωγή του ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς, αλλά καθώς η GM επιταχύνει τη λειτουργία του εργοστασίου μπαταριών στο Lordstown του Οχάιο, εκτιμά πως θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή του pickup και του SUV Hummer το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, είχαν παραδωθεί 781 οχήματα.

Να θυμίσουμε πως η GM είχε βάλει λουκέτο στη Hummer το 2010, η οποία είχε αποτελέσει και στόχο των οικολόγων σε ένα γενικότερο πλαίσιο περιορισμού εκπομπών ρύπων. Τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο ως μάρκα EV, επιχειρώντας να προσελκύσει καταναλωτές που δεν είχαν στο κάδρο τους την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου, καθώς και να αποβάλλει την εικόνα του βενζινοβόρου οχήματος του παρελθόντος. Πάντως, το pickup που παρουσίασε, εξακολουθεί να έχει μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα συγκριτικά με άλλα ηλεκτρικά μοντέλα, κυρίως λόγω του όγκου της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδοσία του κινητήρα των 1.000 ίππων και του βάρους του που ξεπερνά τους 4 τόνους.

Best of Network