Ήρθε στην Ελλάδα η νέα Mercedes GLC

Το πιο εμπορικό μοντέλο της Mercedes την τελευταία διετία, η GLC, ήρθε και στην Ελλάδα, με τις τιμές της να ξεκινούν από τις 66.500 ευρώ

Mercedes GLC

H 2η γενιά της Mercedes GLC πάτησε ελληνικό έδαφος και στόχος της δεν είναι άλλος, από τη συνέχιση της εξαιρετικής εμπορικής πορείας της προκατόχου της. Για την ακρίβεια, η προηγούμενη GLC αποτέλεσε το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας την τελευταία διετία, έχοντας πουλήσει πάνω από 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα, αριθμός που την καθιστά πιο δημοφιλή ακόμη και από την C-Class. Μιας και ο λόγος για την C-Class, η νέα GLC βασίζεται στο πάτωμα του μεσαίου σεντάν της Mercedes, ενώ και η σχεδίαση του εσωτερικού της, παραπέμπει ευθέως σε αυτήν.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την GLC, είναι το προαιρετικό σύστημα τετραδιεύθυνσης και μία σουίτα πολυάριθμων ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Η εξωτερική σχεδίαση αποτελεί εξέλιξη εκείνης της προηγούμενης γενιάς, με τις γρίλιες της μάσκας να είναι μεγαλύτερες και τα φώτα να είναι νέας σχεδίασης εμπρός-πίσω. Να σημειωθεί πως η coupe έκδοση της GLC με σαφώς πιο δυναμική σχεδίαση, αναμένεται να παρουσιαστεί τον επόμενο χρόνο.

Mercedes GLC

Η νέα GLC διατίθεται πλέον αποκλειστικά σε υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Οι θερμικοί κινητήρες με τους οποίους εφοδιάζεται είναι δύο δίλιτροι, ένας βενζίνης και ένας diesel. Οι εκδόσεις GLC 200 και GLC 300 διαθέτουν ένα ήπια υβριδικό σύστημα και έχουν ισχύ 204 και 258 ίππων αντίστοιχα και την GLC 200d να αποδίδει 197 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα mild hybrid με την γεννήτρια 48V συνεισφέρει στη συνολική απόδοση με 23 ίππους.

Mercedes GLC

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις, είναι οι GLC 300e, GLC 400e και GLC 300de. H συνδυαστική ισχύς των κινητήρων εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα των 100kW, ανέρχεται σε 313, 381 και 335 ίππους για τις προαναφερθείσες εκδόσεις. Μεγάλο πλεονέκτημα των συγκεκριμένων εκδόσεων, είναι η μπαταρία χωρητικότητας 31,2kWh που εξασφαλίζει πραγματική αυτονομία μεταξύ 100-120km με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια. Οι τιμές της νέας GLC στην ελληνική αγορά, είναι οι εξής:
GLC 200 4MATIC: €66.500
GLC 220d 4MATIC: €71.500
GLC 300 4MATIC: €75.500

Best of Network