Πλησιάζει η ώρα του νέου Honda Civic Type-R

Οι φαν των καθαρόαιμων σπορ κατασκευών και των θερμικών κινητήρων, έχουν κάθε λόγο να χαίρονται. Το νέο Civic Type-R πετάει το καμουφλάζ και μας αποκαλύπτεται στις 21 Ιουλίου

Με ένα λακωνικό tweet, η Honda έδωσε τέλος στην αναμονή χιλιάδων αυτοκινητόφιλων σε όλο τον πλανήτη, αναφορικά με την παρουσίαση της νέας γενιάς του Civic Type-R. Η 21η Ιουλίου, θα είναι η μέρα που θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της κορυφαίας έκδοσης του Civic που έφτασε αισίως στην 11η γενιά του. Μοντέλα με σαφή σπορ προσανατολισμό όπως το Type-R πάντοτε συγκέντρωναν μεγάλο ενδιαφέρον. Πολύ περισσότερο τώρα, στην περίοδο εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης, όπου η παρουσίαση ενός καθαρόαιμου σπορ μοντέλου με θερμικό κινητήρα, δεν είναι κάτι που συναντάς συχνά.

Ήδη από τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου τα τελευταία δύο χρόνια, ο ειδικός τύπος παρακολουθούσε στενά τα τεκταινόμενα. Τα καμουφλαρισμένα Type-R, πραγματοποίησαν περιοδεία σε μερικά από τα διασημότερα σιρκουί του κόσμου, από την Suzuka μέχρι το Nürburgring και ο φωτογραφικός φακός ήταν σε κάθε περίπτωση εκεί, για να φέρει στις οθόνες μας πλάνα από την εξέλιξη του εμβληματικού Honda. Αυτή τη φορά όμως, οι Ιάπωνες μας ενημερώνουν πως σε περίπου μια εβδομάδα, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε με κάθε λεπτομέρεια το Type-R, χωρίς το παραμικρό καμουφλάζ.

Μέχρι τότε, οι εικασίες θα εξακολουθήσουν να κάνουν λόγο για ένα προσθιοκίνητο μοντέλο, που θα διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, φρένα Brembo, τροχούς μεγάλων διαστάσεων και αναβαθμισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά. Κάτω από το καπό, αναμένεται να βρίσκεται μία βελτιωμένη εκδοχή του γνωστού δίλιτρου μοτέρ με απόδοση πάνω από 300 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, όπως συμβαίνει και με το απερχόμενο Type-R, η οδική συμπεριφορά αναμένεται να είναι για μία ακόμη φορά το δυνατό χαρτί του νέου μοντέλου της Honda.

Best of Network