To Kia EV6 κέρδισε το βραβείο Red Dot

Το Kia EV6 μετά τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της χρονιάς κερδίζει και το βραβείο σχεδιασμού Red Dot

Kia EV6 Red Dot Awards

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Kia, το Kia EV6, έχει ξεκινήσει δυναμικά την πορεία του σε αυτόν τον κόσμο, καθώς έχει ήδη αποσπάσει δύο σημαντικά βραβεία. Λίγες εβδομάδες μετά την ανάδειξή του ως Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022, το Kia EV6 κέρδισε στον σημαντικότερο διαγωνισμό σχεδιασμού το βραβείο Red Dot. 

Μάλιστα στον συγκεκριμένο διαγωνισμό το Kia EV6 απέσπασε δύο βραβεία. Ψηφίστηκε ως "Best of the Best" ενώ κέρδισε και το πρώτο βρβαείο στην κατηγορία καινοτόμα προϊόντα. Στον διαγωνισμό Red Dot η κριτική επιτροπή αποτελείται από 50 ανεξάρτητους σχεδιαστές, καθώς επίσης δημοσιογράφους, αλλά και  καθηγητές σχεδιασμού σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Kia EV6 Red Dot Awards

Το Kia EV6 συνέχισε με αυτή του την διάκριση την παράδοση της κορεατικής φίρμας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, στον οποίο, κατά το παρελθόν έχει αποσπάσει 27 βραβεία. Για το EV6 δε, αυτές ήταν δύο ακόμη βραβεύσεις σε μια μεγάλη λίστα βραβείων που έχει ήδη ξεκινήσει να φτιάχνει, όπου μπορεί κανείς να βρει επίσης πρωτιές σε ανεξάρτητους διαγωνισμούς, όπως το καλύτερο αυτοκίνητο του WhatCar, σε τοπικούς διαγωνισμούς όπως το αυτοκίνητο της χρονιάς στην ιρλανδία αλλά και στο "δικό μας" TopGear.com Awards του Βρετανικού Top Gear, το οποίο ανέδειξε το Kia EV6 ως το καλύτερο Crossover του 2021


 

Best of Network