Τελείωσε η περιπέτεια του Craig Breen με το Ford Puma

Παρελθόν αποτελεί από την M-Sport ο Craig Breen που αφήνει το Ford Puma Hybrid προκειμένου να επιστρέψει στην Hyundai

Craig Breen Msport

Μια ανταλλαγή προδιαγράφεται στο WRC μέσα σε αυτήν την ένδοια εμπιστοσύνης που δείχνουν οι ομάδες σε νεότερους οδηγούς, ώστε να τους δώσουν μια πλήρη αγωνιστική θέση με αξιώσεις. O Craig Breen αποχώρησε "φιλικά" από την M-Sport και τη Ford και είναι αναμενόμενο από την ημέρα που αποχώρησε το ίδιο "φιλικά" ο Ott Tanak από την Hyundai, πως θα πάρει την θέση του Εσθονού. Η ανταλλαγή θα ολοκληρωθεί αν ο Malcolm Wilson βρει τον τρόπο και πάρει την απόφαση να επενδύσει τα χρήματα που χρειάζονται ώστε να επιστρέψει με τη σειρά του ο Tanak στην Ford. 

Craig Breen Msport

Έλλειμμα αξιοπιστίας

Η ανακοίνωση της M-Sport περιλαμβάνει το αίσθημα του δικαίου και αξιοπρεπή προσπάθεια σεβασμού απέναντι στο πρόσωπο του Craig Breen και δεν τον εκθέτει, τουλάχιστον όσο εκείνος εκτέθηκε με την αστοχία του να αποδώσει σε αυτό για το οποίο πήγε στην ομάδα. Αναφέρει χαρακτηριστικά, "Δύο βάθρα και νικηφόρες επιδόσεις σε χιόνι, χώμα και άσφαλτο, που κορυφώθηκαν με τη νίκη στην Power Stage στην τελευταία του εμφάνιση με το Ford Puma Hybrid Rally1, απέδειξαν ότι οι δυνατότητες υπήρχαν, αλλά η έλλειψη συνέπειας δεν επέτρεψε τα απαιτούμενα αποτελέσματα και αποφασίστηκε να χωρίσουν οι δρόμοι της ομάδας, καθώς αναζητούσε νέο αρχηγό".

Craig Breen Msport

Συνεπής στα παραπάνω ο Malcolm Wilson, μιλώντας στο DirtFish είπε: "Είμαι περήφανος για το ρόλο που διαδραμάτισε η M-Sport στο να τον κάνει τον Breen, τον οδηγό που είναι σήμερα και ελπίζαμε να τον δούμε να εξασφαλίζει την πρώτη του νίκη στο WRC με Ford. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε, αλλά του εύχομαι κάθε επιτυχία και ό,τι καλύτερο για το μέλλον".

Ευχαριστήρια και από τον Breen 

Στο ίδιο μέσο μίλησε και ο Craig Breen μετά την ανακοίνωση. Το διαζύγιο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αυτό που λέμε επεισοδιακό, κάτι που είναι εμφανές από τα λόγια και του ίδιου του Ιρλανδού. "Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην M-Sport και σε όλη την ομάδα για όλα όσα έκαναν για μένα φέτος. Ήταν μια σημαντική σεζόν, καθώς ήταν η πρώτη μου πλήρης χρονιά στο WRC και το να την ολοκληρώσω με ένα Puma ήταν φανταστικό".

Craig Breen Hyundai

Στην Hyundai μαζί με τον νέο του συνοδηγό 

"Υπήρξαν πολλές διασκεδαστικές στιγμές και πολλά γέλια μαζί σε αυτό το, σύντομο, ταξίδι", συμπλήρωσε ο Breen. "Η M-Sport έχει μια πραγματική οικογενειακή ατμόσφαιρα και θα είναι λυπηρό να την αφήσω πίσω μου. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα να είμαι μέλος της ομάδας, αλλά τελικά, ήρθε η ώρα να προχωρήσω. Ανυπομονώ για το μέλλον και τη συνέχιση της συνεργασίας μου με τον James". 

Craig Breen Hyundai

Ο James Fulton είναι ο συνοδηγός που αντικαθιστά τον Paul Nagle, που αποχώρησε σαν ένας κορυφαίος συνοδηγός όπως του αρμόζει και θα είναι έκπληξη της τελευταίας στιγμής να αλλάξει εκ νέου συνοδηγό ο Ιρλανδός κατά την συνεργασία του με την Hyundai. Αυτή επίσης πρέπει να θεωρείται δεδομένη και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. 
 

Best of Network