F1 GP Κίνας: Πρώτη νίκη Verstappen στην Σαγκάη

O Max Verstappen κατέκτησε την 58η νίκη της καριέρας του, που ήταν η πρώτη του στην πίστα τη Κίνας όπου διεξήχθη το 5o φετινό Grand Prix της Formula 1.

F1 GP Κίνας Αγώνας Leclerc
F1 GP Κίνας Αγώνας Alonso
F1 GP Κίνας Αγώνας Ocon
F1 GP Κίνας Αγώνας
F1 GP Κίνας Αγώνας Williams
F1 GP Κίνας Αγώνας
F1 GP Κίνας Αγώνας Hamilton
F1 GP Κίνας Αγώνας Gasly
F1 GP Κίνας Αγώνας Tsunoda
F1 GP Κίνας Αγώνας Hamilton
F1 GP Κίνας Αγώνας Sauber Kick
F1 GP Κίνας Αγώνας
F1 GP Κίνας Αγώνας
F1 GP Κίνας Αγώνας
F1 Grand Prix Κίνας Max Verstappen

Άλλο ένα Grand Prix της Formula 1 στο οποίο μείναμε να ασχολούμαστε με το τι γίνεται πιο πίσω από την πρώτη θέση και την διεκδίκηση της νίκης είδαμε στην Κίνα, στην πίστα της Σαγκάης. Ο Max Verstappen μετά και την εύκολη επικράτηση στο Sprint Race του Σαββάτου, την Κυριακή στον κυρίως αγώνα δεν δυσκολεύτηκε επίσης καθόλου να σημειώσει την 58η νίκη της καριέρας του. 

F1 GP Κίνας Αγώνας

Ήταν η 4η νίκη του στους πεντε φετινούς αγώνες, αλλά η πρώτη του στην Σαγκάη όπου μέχρι σήμερα δεν είχε βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση, αλλά ο λόγος για αυτό ήταν περισσότερο πως ο αγώνας δεν διεξαγόταν τα προηγούμενα πέντε χρόνια, παρά το ότι ο Ολλανδός δεν μπορούσε. 

F1 GP Κίνας Αγώνας

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Lando Norris που απέδειξε για μια ακόμη φορά πως η McLaren μπορεί να έχει ίδιο ρυθμό με την Red Bull, τουλάχιστον εκείνη του Perez, ο οποίος έμεινε στην τρίτη θέση, ξεκινώντας δεύτερος και αυτό δεν είναι επιτυχία για τον Μεξικανό. 

F1 GP Κίνας Αγώνας Leclerc

Πίσω από την δεύτερη Red Bull ακολούθησαν οι δύο Ferrari με τον Charles Leclerc εμπρός από τον Carlos Sainz για πρώτη φορά φέτος υπό κανονικές συνθήκες και θεωρητικά χωρίς προβλήματα, ενώ έκτος ήταν ο George Russell με την Mercedes. 

F1 GP Κίνας Αγώνας Hamilton

Ο Fernando Alonso με μια "ινδιάνικη" προσέγγιση στους τελευταίους γύρους προσπέρασε τον Hamilton, τον Hulkenberg και τον Piastri για να πάρει τουλάχιστον την 7η θέση, εμπρός από τον Αυστραλό της McLaren, τον οποίο ακολούθησαν φυσικά οι Hamilton και Hulkenberg. 

Πίσω από την βαθμολογούμενη δεκάδα οι δύο Alpine ευνοήθηκαν από τις συνθήκες του αγώνα και τα δύο αυτοκίνητα ασφαλείας που βγήκαν στην πίστα και οι Ocon (11oς) και Gasly (13ος) είχαν ανάμεσά τους τον θετικότατο και σήμερα Alex Albon με την Williams. 

F1 GP Κίνας Αγώνας Gasly

Αυτοί οι τρεις οδηγοί ήταν και η απόσταση του Zhou Guanyou με την Sauber από τους βαθμούς, κάτι που θα έκανε ακόμη πιο σπουδαίο τον τερματισμό του πρώτου Κινέζου στην ιστορία της F1 σε κινεζικό Grand Prix. Ακόμη και έτσι πάντως οι σκηνές με τον Zhou να σταματά στο ειδικό σημείο που είχαν προβλέψει οι οργανωτές, εμπρός στην κερκίδα για να χαιρετήσει τους συμπατριώτες του, ήταν συγκινητικές. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Grand Prix Κίνας είναι αυτά.

F1 Grand Prix Κινας Αποτελέσματα

Επόμενος αγώνας είναι στο Μαϊάμι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στις 5 Μαΐου. Μετά τον αγώνα της Κίνας η βαθμολογία των οδηγών έχει διαμορφωθεί ως εξής, ενώ την αντίστοιχη των κατασκευαστών μπορείς να την δεις εδώ. 

Best of Network