F1 GP Κίνας Sprint: Δέκα γύροι ήταν αρκετοί για Verstappen

O Max Verstappen επικράτησε στο Sprint Race της Σαγκάης για το Grand Prix της Κίνας στην F1 το οποίο ήταν ένας απολαυστικός μίνι αγώνας.

F1 Grand Prix Κινας Sprint Race Verstappen

Δέκα γύρους χρειάστηκε ο Max Verstappen για να βρεθεί από την 4η θέση από την οποία ξεκίνησε, στην πρωτοπορία του Sprint Race για το Grand Prix της F1 στην Κίνα και να πάρει μια ακόμη νίκη φέτος. 

F1 Grand Prix Κινας Sprint Race Max Verstappen

Ο Ολλανδός κατέκτησε έτσι την όγδοη νίκη του στα 13 Sprint που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα και απέδειξε πως το σπορ είναι καλύτερο όταν γίνει κάποιο λάθος στην Red Bull, όπως αυτό που έκανε ο Verstappen στο ξεκίνημα του αγώνα. 

Διαβάστε Επίσης

Από τη στιγμή που διόρθωσε το mode όπως του είπαν από το ασύρματο, επανήλθε στον ρυθμό που τον έχουμε συνηθίσει και ξεκίνησε την πορεία του προς την κορυφή. Μέχρι εκείνο το σημείο προηγούταν ο Lewis Hamilton που είχε κάνει εξαιρετική εκκίνηση και είχε εξωθήσει σε λάθος τον Lando Norris. 

F1 Grand Prix Κινας Sprint Race Hamilton

Ο Norris έπεσε έκτος και καταστράφηκε ο αγώνας του, έτσι ο Hamilton έμενε να έχει πίσω του τον Fernando Alonso. Οι δύο τους δεν ενεπλάκησαν σε μονομαχία καθώς η διαφορά μεταξύ τους διατηρούταν σε σταθερό σημείο, έτσι ο Hamilton διατηρήθηκε δεύτερος μέχρι το φινάλε, όχι όμως το ίδιο και ο Alonso. 

F1 Grand Prix Κινας Sprint Race Charles Leclerc

O Ισπανός κατέληξε θύμα της αντίστασής του στο προσπέρασμα από τον συμπατριώτη του Carlos Sainz Jr., 4 γύρους πριν το τέλος. Προσπαθώντας να διατηρηθεί τρίτος θέλησε να κρατήσει πίσω του την Ferrari αλλά τελικά οι δύο Ισπανοί ακούμπησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα η Aston Martin να έχει κλατάρισμα και να πέσει χαμηλά. 

F1 Grand Prix Κινας Sprint Race Zhou

Ήταν το σημείο στο οποίο ο Sergio Perez πήρε την τρίτη θέση με ένα εκπληκτικό προσπέρασμα πάνω και στους δύο Ισπανούς για να ολοκληρώσει το καλύτερο δυνατό προφανώς, από όσα μπορούσε να πάρει σήμερα η Red Bull από το δεύτερο μονοθέσιό της. 

F1 Grand Prix Κινας Sprint Race Norris

Έτσι πίσω από την τριάδα των Verstappen, Hamilton και Perez βρέθηκε ο Charles Leclerc που προσπέρασε τον Sainz σε μια κόντρα που επιφέρει συζητήσεις στα ενδότερα της Scuderia. 

F1 Grand Prix Κινας Sprint Race Alonso

O Sainz κινδύνεψε και από τον Norris αλλά τελικά διατηρήθηκε πέμπτος με τον Βρετανό έκτο για να ακολουθήσουν οι Oscar Piastri και George Russell που ολοκλήρωσαν τους οκτώ οδηγούς οι οποίοι βαθμολογούνται στο Sprint Race. Εκτός βαθμών οριακά έμεινε ο Zhou που έχασε μοναδική ευκαιρία εκτός από πρώτος Κινέζος στo Grand Prix της F1 στην Κίνα, να γίνει και ο πρώτος που βαθμολογείται εμπρός στους συμπατριώτες του. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα 

F1 Grand Prix Κίνας Sprint Race Αποτελέσματα

 

Best of Network