Επίσημο: Τέλος ο Adrian Newey από την Red Bull

Η Red Bull ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον Adrian Newey ο οποίος θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι τις αρχές του 2025 και στο hypercar, Red Bull RB17.

Adrian Newey Red Bull

Η αποχώρηση του Adrian Newey από την ομάδα της Red Bull ήταν αναμενόμενη και πλέον είναι επίσημη, ανοίγοντας το ίδιο επίσημα μια περίοδο κατά την οποία εσύ θα διαβάζεις και εμείς θα γράφουμε για τις ατελείωτες προτάσεις που θα δέχεται ή δεν θα δέχεται. 

Adrian Newey Red Bull

Σε ανακοίνωσή της, η Red Bull ανέφερε ότι η θητεία του Newey στην ομάδα θα λήξει το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και ότι θα παρακολουθήσει "συγκεκριμένους αγώνες" κατά τη διάρκεια του 2024 για να συνεχίσει να προσφέρει την πολύτιμη συμβολή του, συμπεριλαμβανομένου του Grand Prix του Μαϊάμι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε Επίσης

Η Red Bull ξεκαθάρισε ότι παρά την αποχώρησή του από την F1, ο Newey θα συνεχίσει να εργάζεται στο project της Red Bull για το hypercar RB17, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στο Goodwood τον Ιούλιο. 

Adrian Newey Red Bull

Η ανακοίνωση ανέφερε: "Ο επικεφαλής σχεδιαστής θα αποσυρθεί από τα καθήκοντα σχεδιασμού της F1 για να επικεντρωθεί στην τελική ανάπτυξη και παράδοση του πρώτου hypercar της Red Bull, του εξαιρετικά αναμενόμενου RB17. Θα παραμείνει εμπλεκόμενος και αφοσιωμένος σε αυτό το συναρπαστικό έργο μέχρι την ολοκλήρωσή του". 

Ο Newey είναι μέλος της ομάδας F1 της Red Bull από το 2006 και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει επτά πρωταθλήματα οδηγών και έξι κατασκευαστών. 

Δεν είναι σαφές αν ο Βρετανός έχει πάρει οριστική απόφαση για τα επόμενα βήματα της καριέρας του, αλλά έχει συνδεθεί πιο έντονα με τη Ferrari, η οποία επιθυμεί διακαώς να τον προσελκύσει στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επιστρέψει στην πρώτη θέση του grid. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να ξεπεράσει μια παχυλή πρόταση που φέρεται έτοιμη να κάνει η Aston Martin. 

Μιλώντας για την απόφασή του να αποχωρήσει, ο Newey δήλωσε ότι αισθάνθηκε ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνει ένα βήμα πίσω. "Από τότε που ήμουν μικρό παιδί, ήθελα να γίνω σχεδιαστής γρήγορων αυτοκινήτων", είπε. "Το όνειρό μου ήταν να γίνω μηχανικός στην F1 και ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα". 

Adrian Newey Red Bull

"Για σχεδόν δύο δεκαετίες ήταν μεγάλη μου τιμή να έχω παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο της Red Bull Racing από νεοσύστατη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα σε ομάδα που κέρδισε πολλούς τίτλους. Ωστόσο, αισθάνομαι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τη σκυτάλη σε άλλους και να αναζητήσω νέες προκλήσεις για τον εαυτό μου. Εν τω μεταξύ, τα τελευταία στάδια εξέλιξης της RB17 βρίσκονται μπροστά μας, οπότε για το υπόλοιπο του χρόνου μου στην ομάδα η εστίασή μου θα είναι εκεί".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network