Μόλις παρουσιάστηκε το μονοθέσιο F1 της Aston Martin AMR24

Η Aston Martin παρουσίασε το μονοθέσιό της για το 2024, την Aston Martin AMR24 με στόχο μάλλον να αντιστρέψει την πορεία του περσινού πρωταθλήματος.

F1 Aston Martin AMR24
F1 Aston Martin AMR24
F1 Aston Martin AMR24
F1 Aston Martin AMR24
F1 Aston Martin AMR24
F1 Aston Martin AMR24
F1 Aston Martin AMR24
Lance Stroll Aston Martin AMR24
Fernanso Alonso Aston Martin AMR24

Θυμάσαι προφανώς πως το 2024 η Aston Martin ήταν ένας τυφώνας που χτύπησε την Formula 1 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με την προσθήκη του Fernando Alonso να είναι από μόνη της σαγηνευτική, η οποία όμως συνδυάστηκε και με ένα εκπληκτικά γρήγορο μονοθέσιο στους πρώτους αγώνες. 

Η πορεία δεν ήταν η ίδια και αυτό άφησε μια παράξενα άσχημη εικόνα για την ομάδα, όπως εξάλλου συμβαίνει με οτιδήποτε ξεκινά όμορφα ή συμπαθητικά τέλος πάντων και μετά χάνει την αίγλη που προσφέρει ο ενθουσιασμός. 

F1 Aston Martin AMR24

Για το 2024 στην Aston Martin θα ήθελα πολύ να αντιστρέψουν την εικόνα αυτή ή τουλάχιστον να έχουν μια πιο σταθερή πορεία στη διάρκεια της χρονιάς και θεωρούν πως οι αλλαγές που έχουν κάνει στην νέα Aston Martin AMR24 θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. 

F1 Aston Martin AMR24

Το νέο μονοθέσιο έχει βελτιωθεί σχεδόν σε όλους τους τομείς, με βασικές διαφορές στο ρύγχος και την μπροστινή πτέρυγα που αποσκοπούν στη βελτίωση της απόδοσης. Εκτός από τις αεροδυναμικές αλλαγές, η Aston Martin θα διαθέτει push rod ανάρτηση στο πίσω μέρος ως αποτέλεσμα της πελατειακής της σχέσης με την Mercedes.

F1 Aston Martin AMR24

Ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής Dan Fallows είναι ξεκάθαρος ότι η ομάδα δεν έχει ξεκινήσει μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. "Έχουμε κάνει αλλαγές σε όλο το μονοθέσιο", δήλωσε. "Είναι πολύ διαφορετικό από πολλές απόψεις. Η πλειοψηφία των εξαρτημάτων έχουν αλλάξει, αλλά εξακολουθεί να είναι ουσιαστικά μια ισχυρή εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου. Χτίσαμε κατά κάποιο τρόπο πάνω στο τέλος της AMR23".

F1 Aston Martin AMR24

"Τα εμφανή στοιχεία θα δείτε ότι είναι διαφορετικά, είναι πράγματα όπως το ρύγχος και η μπροστινή πτέρυγα. Το αμάξωμα θα είναι διαφορετικό. Αλλά υπάρχουν επίσης αρκετά πράγματα κάτω από το κάλυμμα, τα οποία ελπίζω ότι δεν θα δείτε! Προφανώς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε κάποια από αυτά κρυφά", συνέχισε το στέλεχος της Aston Martin. 

F1 Aston Martin AMR24

Ο Fallows επεσήμανε την αξία του να μπορεί η ομάδα να εξελιχτεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, τονίζοντας, "Ο κύριος στόχος για εμάς είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτό το μονοθέσιο είναι μια καλή πλατφόρμα για να αξιοποιήσουμε αυτές τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είδαμε - ιδιαίτερα την περασμένη σεζόν, αλλά και την προηγούμενη - ότι ο αγώνας εξέλιξης κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι απολύτως σκληρός και θέλουμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί σε αυτόν, όπως ήμασταν και στη νέα σεζόν".

Fernanso Alonso Aston Martin AMR24

Αναφερόμενος στα "παράπονα" του Alonso για την ταχύτητα στις ευθείες είπε: "Ο Fernando, όπως και οι δύο οδηγοί μας, μιλάει αρκετά έντονα για το τι θέλει να δει στο μονοθέσιο και πώς αυτό αποδίδει το μονοθέσιο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το είδος της ενημέρωσης που πραγματικά, απολαμβάνουμε από τους οδηγούς".

Lance Stroll Aston Martin AMR24

"Νομίζω ότι αυτό είναι που μπορούν να πουν οι μεγάλοι οδηγοί, δηλαδή πού μπορεί το αυτοκίνητο να πάει πιο γρήγορα. Σίγουρα, η ταχύτητα στην ευθεία γραμμή και η διασφάλιση ότι το μονοθέσιο είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό γίνεται, αποτέλεσαν μεγάλη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που καταφέραμε να πετύχουμε στο φετινό μονοθέσιο για να κάνουμε ένα βήμα σε αυτό".

Οι παρουσιάσεις μονοθεσίων μέχρι τώρα: 
F1: Παρουσιάστηκε η φετινή Haas VF-24
F1: Αυτά είναι τα νέα χρώματα της Williams FW46
Stake Sauber: Αυτό είναι το μονοθέσιο της καινούργιας ομάδας στην F1
F1: H Alpine A524 είναι ένα ολοκληρωτικά νέο μονοθέσιο
F1: Η VISA Cash App παρουσίασε το μονοθέσιό της

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network