Αυτό είναι το hypercar της Cadillac για το Le Mans του 2023

H Cadillac έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το hypercar της κορυφαίας κατηγορίας, με το οποίο θα συμμετέχει στο Le Mans του 2023

Cadillac Project GTP Hypercar

Η Cadillac μπορεί να μην δίνει το "παρών" στην 90η έκδοση του 24ωρου αγώνα του Le Mans, φρόντισε όμως να τραβήξει πάνω της τα βλέμματα, τώρα που όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να παρακολουθήσει τον φετινό αγώνα. Το φρόντισε, δίνοντας στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το πρωτότυπο με το οποίο σκοπεύει να συμμετέχει στο Le Mans του 2023. Με την παρουσίαση αυτή ολοκληρώθηκε ουσιαστικά μια πολύ γεμάτη εβδομάδα για την κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής, όπως αυτή θα διαμορφωθεί από το 2023 και μετά, καθώς η BMW μας έδειξε πως θα είναι η M Hybrid V8, ενώ η μεγάλη αντίπαλος της Cadillac, η Acura μας προσέφερε μια μικρή γεύση από το δικό της μέλλον. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχαμε δει και το Peugeot 9X8 Hypercar.

Cadillac Project GTP Hypercar

H Cadillac ονομάζει το hypercar της Project GTP, καθώς όπως έχει ήδη ανακοινώσει o IMSA, η κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μετονομαστεί σε GTP. Το πρωτότυπο της Cadillac θα έχει το υβριδικό σύστημα που θα έχουν όλα τα πρωτότυπα της κατηγορίας και έναν V8 κινητήρα 5.5 lt της General Motors. Η απόδοση περιορίζεται βάσει κανονισμών, στους 670PS, ενώ το συνολικό βάρος της κατασκευής θα είναι 1.030 kg

Cadillac Project GTP Hypercar

Η Cadillac συμμετέχει ήδη στο πρωτάθλημα Weathertec του IMSA, όμως το 2023 σκοπεύει να συμμετέχει παράλληλα και στο WEC. Θα επιστρέψει έτσι στο Le Mans έπειτα από 20 χρόνια, κάτι που είναι εφικτό με τους νέους κανονισμούς που είναι κοινοί για τα δύο πρωταθλήματα και επιτρέπουν στις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύξουν προγράμματα που θα αφορούν και  τους δύο θεσμούς. 

Cadillac Project GTP Hypercar

Η παρουσία της Cadillac στο πρωτάθλημα IMSA τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένη, ιδίως από τη στιγμή που πέρσι κατάφερε να εκθρονίσει την Acura έπειτα από δύο χρόνια και να κατακτήσει τον τίτλο και στους κατασκευαστές αλλά και στους οδηγούς. Φέτος αναμένεται να κάνει το ίδιο έχοντας μια αρμάδα από κορυφαία ονόματα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς στις τάξεις της ανήκουν οι Kamui Kobayashi, Mike Rockenfeller, Mike Conway και πολλοί άλλοι. 


 

Best of Network