Ένα ψυχεδελικό teaser της Acura για το υβριδικό LMDh

Η Acura θα είναι μια από τις ομάδες που θα συμμετέχει στα πρωταθλήματα αντοχής από το 2023 και παρουσίασε δύο εικόνες από το πρωτότυπό της στην κατηγορία LMDh. Περίπου δηλαδή

Acura LMDh 2023

Μπορεί σήμερα ο κόσμος των αγώνων να ασχολείται με την BMW M Hybrid V8, από την Παρασκευή όμως στην Αμερική γνωρίζουν πως θα είναι το αντίστοιχο, υβριδικό πρωτότυπο της Acura για το 2023. Γνωρίζουν περίπου δηλαδή, γιατι η Acura στο πλαίσιο του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου στο Detroit, παρουσίασε δύο εικόνες ψυχεδελικού καμουφλάζ, τις οποίες δεν μπορείς να κοιτάξεις για περισσότερο από ένα λεπτό και αμφιβάλω αν προλαβαίνεις να εντοπίσεις τις γραμμές του μονοθεσίου. 

Acura LMDh 2023

Η Acura, που για όποιον δεν το γνωρίζει είναι brand της Honda στην Αμερική, συμμετέχει ήδη στο πρωτάθλημα της IMSA, το οποίο από το 2023 εξηλεκτρίζεται, με την κατηγορία LMDh και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών, καθώς εκτός της BMW έχουν ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή τους η Ferrari, η Porsche, η Audi, αλλά και η Peugeot που έχει ήδη παρουσιάσει το δικό της Peugeot 9X8. Η Acura πάντως δεν συμμετέχει απλώς στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Είναι επιτυχημένη σε αυτό, έχοντας κερδίσει και πέρσι και φέτος στον 24ωρο αγώνα της Daytona και με παρουσία στο βάθρο σε πολλούς άλλους από τους αγώνες αντοχής στην Αμερική τα τελευταία χρόνια. 

Acura LMDh 2023

Στην περίπτωση της BMW παρουσίαστηκε ένα προσωρινό livery, για το Acura ARX-06 όμως το τμήμα σχεδιασμού ακολούθησε την πορεία που ακολουθεί σε ένα νορμάλ αυτοκίνητο δρόμου. Δηλαδή σκίτσο, δημιουργία μοντέλου υπό κλίμακα, δοκιμές αεροδυναμικής σε μικρές διαστάσεις και κατόπιν αεροδυναμική σήραγγα, πριν φτάσουμε στο τελικό στάδιο των δοκιμών του συνολικού αποτελέσματος. Και όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα πολιτικά αυτοκίνητα, πολύ περισσότερο στους αγώνες δεν θέλεις να δουν οι ανταγωνιστές τις αεροδυναμικές επιλογές σου. 

Acura LMDh 2023

Κάπως έτσι καταλήξαμε σε αυτό το εσερικό wallpaper που βλέπεις, που δεν αποκαλύπτει και πολλά πράγματα, σχεδιαστικά. Η Acura θα συνεχίσει τη συνεργασία της, που μέχρι τώρα είναι επιτυχημένη με τις ομάδες των Wayne Taylor και Meyer Shank. Η εξέλιξη του υβριδικού συστήματος θα γίνει από την ίδια την Acura, δηλαδή την Honda, ενώ το σασί θα είναι της Oreca, με την οποία η εταιρεία συνεργάζεται ήδη.

Best of Network