Ήρθε στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Volkswagen ID. Buzz-Πόσο κοστίζει

Ο απόγονος ενός από τα πλέον θρυλικά αυτοκίνητα του 20ου αιώνα ήρθε στην Ελλάδα, είναι ηλεκτρικό και απολύτως premium

Volkswagen ID. Buzz
Volkswagen ID. Buzz
Volkswagen ID. Buzz
Volkswagen ID. Buzz
Volkswagen ID. Buzz
Volkswagen ID. Buzz
Volkswagen ID. Buzz

Υπήρξε μια απίστευτη σύμπτωση στην παρουσίαση του ηλεκτρικού Volkswagen ID. Buzz στην Ελλάδα. Ο ηλεκτρικός απόγονος του Bulli παρουσιάστηκε στο Ωδείο Αθηνών και συγκεκριμένα σε έναν χώρο όπου πριν από αρκετά χρόνια έγινε μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις εικαστικών στην χώρα μας. Η  ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen κατάφερε έναν απίστευτο συνδυασμό: να λανσάρει ένα αυτοκίνητο που η εικαστική του διάσταση σχεδόν συναγωνίζεται την αυτοκινητική –αν δεν την ξεπερνά-, σε έναν χώρο που συναντήθηκαν πριν από χρόνια ένας από μεγαλύτερους Έλληνες εικαστικούς μαζί με έναν από τους κορυφαίους Κινέζους εικαστικούς. Υπέροχο. Όμως η είδηση δεν είναι αυτή η σύμπτωση, είναι το γεγονός ότι το ηλεκτρικό Volkswagen ID. Buzz ήρθε στην Ελλάδα.

Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz: ο ηλεκτρικός απόγονος του Bulli

Το είπαν και οι άνθρωποι της Volkswagen: το ID. Buzz θέλει να συνεχίσει την παράδοση του εμβληματικού Bulli. Οι εποχές αλλάζουν και εύλογα το Bulli της εποχής μας θα ήταν ηλεκτρικό. Αν παρακολουθείς τις αυτοκινητικές εξελίξεις σίγουρα έχεις δει αρκετές φωτογραφίες του ID. Buzz. Όχι ότι δεν φαίνεται ωραίο στις φωτογραφίες αλλά δια ζώσης προστίθεται μια ακόμα διάσταση: είναι επιβλητικό. Μακρύ, ψηλό και φαρδύ το ηλεκτρικό επιβατικό βαν της Volkswagen έχει τις διαστάσεις που χρειάζεται ένας απόγονος του Bulli για να κάνουν οι σημερινοί influencers τις λουλουδάτες εξορμήσεις τους.

Volkswagen ID. Buzz

Οι ανοίγοντας την –μόνο ηλεκτρική- συρόμενη πίσω πόρτα αποκαλύπτονται τρία καθίσματα που θα φιλοξενήσουν επιβάτες κάτι παραπάνω από άνετα. Μπροστά αν εξαιρέσεις την οθόνη του οδηγού που παραπέμπει στην οικογένεια ID. όλα έχουν χώρο, η σχεδίαση είναι σπιρτόζα και -στο ένα εκ των αυτοκινήτων- ιδιαίτερα φωτεινή και με καλόγουστους συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων. Σου φτιάχνει την διάθεση το ID. Buzz και με βάση την οικογενειακή παράδοση αυτό όφειλε να κάνει.

Volkswagen ID. Buzz

 

Αυτό που απλώνεται πέρα από τη μεγάλη πίσω πόρτα είναι 1.121 λίτρα χώρου αποσκευών (φορτωμένο μέχρι το επάνω άκρο της πλάτης της δεύτερης σειράς καθισμάτων). Εάν η δεύτερη σειρά καθισμάτων αναδιπλωθεί, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 2.205 λίτρα. Και κάτι ακόμα έξυπνο: μια δεύτερη βάση χώρου αποσκευών που θα καταλάβεις την χρησιμότητά της αν ρίξεις τα πίσω καθίσματα. Τότε δημιουργείται ένα ενιαίος χώρος που –ναι, καλά το κατάλαβες- μπορεί να είναι ένα διπλό κρεβάτι. Γιατί αν δεν έχει αυτή την διάσταση το ID. Buzz ποιο αυτοκίνητο θα την έχει.

Volkswagen ID. Buzz

Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού απλά είναι δεκάδες όπως δεκάδες είναι και οι αισθητήρες για να αποκτά το όχημα χαρακτηριστικά αυτόνομου οχήματος. Είναι σημαντικό πως τα περισσότερα και σημαντικότερα εξ αυτών είναι στάνταρ στην βασική έκδοση του μοντέλου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές

Το ID.Buzz  έχει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh. Όπερ σημαίνει μια αυτονομία γύρω στα 425 χιλιόμετρα. Θα διατίθεται σε 7 μεταλλικά χρώματα και ακόμα τέσσερις δίχρωμες εκδοχές που μάλλον θα είναι και η πιο δημοφιλείς για όποιον θελήσει να το αποκτήσει. "Να το αποκτήσει" σημαίνει καταβολή ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα θα υπάρχουν δύο εκδόσεις.

Volkswagen ID. Buzz

Η βασική – που μόνο βασική δεν μπορείς να την πεις με τόσο εξοπλισμό που διαθέτει- που αξίζει 66.500 ευρώ (χωρίς την επιδότηση) και η Plus που απογειώνει επί της ουσίας τον εξοπλισμό του μοντέλου και φθάνει τα 70.500 ευρώ. Σε αυτή την έκδοση 50 μέτρα πριν το σπίτι σου σταματάς, πατάς ένα κουμπί και το αυτοκίνητο γίνεται αυτόνομο ξεκινά καλύπτει την απόσταση μέχρι τη θέση στάθμευσης και παρκάρει μόνο του, εκεί που πρέπει να παρκάρει!

Αν σου φαίνονται πολλά τα χρήματα θα τονίσουμε ότι το ID. Buzz είναι ένα μεγάλο premium ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δεν θα μπορούσε να είναι φθηνό. Και διαφέρει πολύ γιατί τα premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοντά σε αυτή την τιμή δεν είναι έχουν την εμβληματική παράδοση του ID. Buzz και σίγουρα χωράνε λιγότερα πράγματα. Στο επόμενο τεύχος του Top Gear που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο θα απολαύσεις περισσότερο ID. Buzz όπως του αξίζει.

Best of Network