Το hypercar "φονιάς της Ferrari" από την BYD μπήκε στο Nurburgring

Στην πίστα του Nurburgring "συνελήφθη" να δοκιμάζεται το κινεζικό hypercar της θυγατρικής της BYD, το Yangwang U9 που αναμένεται στην κατηγορία των Ferrari και Lamborghini.

BYD Yangwang U9 Nurburgring δοκιμές

Γρήγορους γύρους με στόχο την αξιολόγηση των συστημάτων του και τις επιδόσεις του εθεάθη να κάνει το Yangwang U9 του supercar που έχει ανακοινώσει ήδη πως θα λανσάρει η BYD μέσα της θυγατρικής της φίρμας στην Κίνα. 

BYD Yangwang U9 Nurburgring δοκιμές

Το Yangwang U9 θα ακολουθήσει το πολυτελές SUV U8 της φίρμας που αποτελεί το σκέλος της κορυφαίας κινεζικής φίρμας το οποίο απευθύνεται σε πιο γεμάτα πορτοφόλια και σε υψηλότερες απαιτήσεις σε σχέση με τα καθημερινά αυτοκίνητα της BYD. 


Το U9 θα είναι άκρως αεροδυναμικό supercar που θα αντιτάξει στις Ferrari και Lamborghini αυτού του κόσμου 1.287 ηλεκτρικούς ίππους. Ισχύς που θα του δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει σε 2,36 δευτερόλεπτα για το 0-100km/h και να φτάνει τα 310 km/h τελικής ταχύτητας. 

BYD Yangwang U9 Nurburgring δοκιμές

Πέραν αυτών ωστόσο θα διαθέτει την επαναστατική ανάρτηση DiSus της κινεζικής φίρμας, η οποία θα του δίνει τη δυνατότητα να κινείται ακόμη και με τρεις τροχούς ή να "χοροπηδάει" στον αέρα, ενώ θα είναι και το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής, ή τουλάχιστον ήταν όταν το ανακοίνωσε η BYD. 

BYD Yangwang U9 Nurburgring δοκιμές

Πάντως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα πρωτότυπο Yangwang U9 να κινείται μέσα στο Nurburgring, όπου κάθε supercar που σέβεται τον εαυτό πρέπει να δοκιμαστεί και αυτό είναι αναμφίβολα ενδεικτικό αφενός πως η εξέλιξη και η προετοιμασία του συνεχίζεται δυναμικά, αφετέρου δε πως ετοιμάζεται για μια παγκόσμια καριέρα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network