Αυτόνομο Nissan Leaf κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους

Η Nissan επιδεικνύει την πρόοδο που έχει κάνει στην αυτόνομη τεχνολογία βγάζοντας ένα πλήρως αυτόνομο Nissan Leaf σε δημόσιους δρόμους.

Nissan Leaf Αυτόνομο αυτοκίνητο

Όλο και περισσότερες είναι πλέον οι σοβαρές δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, για οχήματα με αυτόνομη λειτουργία και η εταιρεία που προστίθεται στη λίστα τώρα είναι η Nissan.

Οι Ιάπωνες έχουν ήδη βγάλει στους πολυσύχναστους δρόμους της Υokohama ένα πρωτότυπο Nissan Leaf που κινείται αυτόνομα και συγκεντρώνει δεδομένα για τη χρήση του.  

Nissan Leaf Αυτόνομο αυτοκίνητο

Στόχος της Nissan είναι να δείξει την πρόοδο που έχει σημειώσει στην επίτευξη του στόχου της για την ανάπτυξη υπηρεσιών αυτόνομης κινητικότητας εντός του οικονομικού έτους 2027.

Διαβάστε Επίσης

Το πρωτότυπο όχημα Nissan LEAF ενσωματώνει 14 κάμερες, 10 ραντάρ και 6 αισθητήρες LIDAR. Επιδεικνύει την πρόοδο της Nissan στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, ιδιαίτερα μέσα σε πολύπλοκα αστικά περιβάλλοντα. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα πρωτότυπα που έχει παρουσιάσει η εταιρεία, το τελευταίο αυτό αυτοκίνητο δοκιμών διαθέτει μια σειρά αισθητήρων τοποθετημένων στην οροφή, επεκτείνοντας σημαντικά την περιοχή ανίχνευσης και επιτρέποντας την ακριβέστερη ανίχνευση του περιβάλλοντα χώρου.

Nissan Leaf Αυτόνομο αυτοκίνητο

Ως αποτέλεσμα, η αναγνώριση, η πρόβλεψη συμπεριφοράς και οι λειτουργίες κρίσης, καθώς και οι λειτουργίες ελέγχου έχουν βελτιωθεί, παρέχοντας ομαλή λειτουργία σε μια ποικιλία σύνθετων σεναρίων. 

Στους δρόμους της Yokohama, κοντά στην παγκόσμια έδρα της Nissan στην Ιαπωνία, το πρωτότυπο Leaf είναι σε θέση να επιδείξει ομαλά την ικανότητά του να προβλέπει τη συμπεριφορά των πεζών, να πραγματοποιεί αλλαγές λωρίδας κατά τη συγχώνευση και να κρίνει πότε να εισέρχεται με ασφάλεια σε διασταυρώσεις.

Nissan Leaf Αυτόνομο αυτοκίνητο

Η Nissan μελετά επιχειρηματικά μοντέλα για μελλοντικές υπηρεσίες κινητικότητας από το έτος 2017. Ενώ η τρέχουσα επίδειξη διεξάγεται σε επίπεδο 2 όσον αφορά την αυτόνομη λειτουργία, με την παρουσία ενός οδηγού ασφαλείας, η εταιρεία στοχεύει να συνεχίσει να επεκτείνει τη λειτουργικότητα και να αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες κινητικότητας με αυτόνομη οδήγηση εντός της Ιαπωνίας, ξεκινώντας από το 2027, συνεργαζόμενη με τρίτους, όπως τοπικές αρχές και φορείς μεταφορών.

Διαβάστε Επίσης

Στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Nissan στοχεύει να ξεκινήσει δοκιμές στην περιοχή Minato Mirai και σχεδιάζει να προχωρήσει σε δοκιμές επίδειξης υπηρεσιών εντός του 2025. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το επίπεδο των λειτουργιών αυτόνομης οδήγησης θα αυξηθεί σταδιακά, ενώ παράλληλα θα αξιολογηθεί η αποδοχή των πελατών, με στόχο την παροχή υπηρεσιών χωρίς οδηγό.


Η πρωτοβουλία αυτή διεξάγεται σε στενή συνεργασία με το ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού και άλλα κεντρικά υπουργεία. Τα υπουργεία θα προωθήσουν επίσης πρωτοβουλίες για την υλοποίηση νέων υπηρεσιών αυτόνομης κινητικότητας στην Επιτροπή Επιτάχυνσης Κινητικότητας Επιπέδου 4 που διοργανώνουν.

Το μακροπρόθεσμο όραμα της Nissan είναι να ενδυναμώσει την κινητικότητα επιλύοντας τα ζητήματα υπηρεσιών μεταφορών που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινότητες. Οι τοπικές κοινότητες, ιδίως εντός της Ιαπωνίας, αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις κινητικότητας, όπως η έλλειψη οδηγών, η οποία είναι αποτέλεσμα της γήρανσης του πληθυσμού. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network