'Ενα Pininfarina Battista εμπνευσμένο από τη Lancia Florida του 1955

Εμπνευσμένη από την προσωπική Lancia Florida του ίδιου του Battista Pininfarina είναι η τελευταία έκδοση του ηλεκτρικού hypercar.

Pinifarina Battista Cinquantacinque

Pininfarina Battista Cinquantacinque ονομάζεται η πιο πρόσφατη δημιουργία της εταιρείας για το αμιγώς ηλεκτρικό hypercar της. Δεν είναι όμως ένα ακόμη ηλεκτρικό hypercar σαν τα υπόλοιπα γιατί περιλαμβάνει πολύ συναίσθημα.

Pinifarina Battista Cinquantacinque

Το hyper GT είναι εμπνευσμένο από την Lancia Florida του 1955, ένα σπάνιο αυτοκίνητο, όχι γιατί κατασκευάστηκαν μόλις τρία εκείνη την εποχή, αλλά γιατί μια Lancia Florida σε αυτούς τους χρωματισμούς που βγαίνει τώρα και το Battista, ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο του ίδιου του Pininfarina.  

Διαβάστε Επίσης

Η Lancia Florida μέσα στις ιδιαιτερότητές της, φημίστηκε ως ένα κυλιόμενο γλυπτό που ενέπνευσε νέες σχεδιαστικές προοπτικές. Η προσωπική Florida του Pinin, την οποία μπορεί κανείς να θαυμάσειστη συλλογή Pininfarina SpA στο Cambiano του Τορίνο, ήταν το καθημερινό αυτοκίνητο του ιδρυτή της Carrozzeria Pininfarina καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του. 

Pininfarina Battista Cinquantacinque

Το εκπληκτικό Battista Cinquantacinque αποτίει φόρο τιμής σε αυτή τη μοναδική κληρονομιά. Το αμάξωμά του είναι φινιρισμένο σε ένα άψογο χρώμα Blu Savoia Gloss, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την οροφή Bianco Sestriere Gloss και ολοκληρώνεται από το κομψό πακέτο κοσμημάτων Brushed Anodised. 

Στο εσωτερικό, είναι επενδεδυμένο με μια ειδική επένδυση Mahagoni. Η βαφή και η ονομασία Cinquantacinque, που μεταφράζεται στα ιταλικά ως "55", τιμά με κομψότητα την εμβληματική, κλασική Lancia Florida του 1955. 

Διαβάστε Επίσης

Το μοντέλο Cinquantacinque διαθέτει μια σειρά από μοναδικές επιγραφές που υποδεικνύουν την κληρονομιά και την προέλευσή του. Τόσο η πλάκα της πόρτας του συνοδηγού όσο και η κάτω πλευρά της ενεργής πίσω πτέρυγας φέρουν την υπογραφή "Cinquantacinque 55". 

Pininfarina Battista Cinquantacinque

Κάθε Battista κινείται από τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες και μια ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου 120 kWh, αποδίδοντας 1.900hp και 2.340Nm ροπής. Αυτό το προηγμένο σύστημα κίνησης εξασφαλίζει συναρπαστικές επιδόσεις, όπως επιτάχυνση 0-100 km/h σε 1,86 δευτερόλεπτα και 0-200 km/h σε 4,75 δευτερόλεπτα, καθώς και άνετη αυτονομία οδήγησης έως και 476 km.

Το Battista Cinquantacinque θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στο Τόκιο της Ιαπωνίας, όταν θα παρουσιαστεί στους πελάτες της περιοχής. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network