O Elon Musk παρέδωσε τα πρώτα Tesla Cybertruck (εικόνες-videos)

Ένα show με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο δημιούργησε ο Elon Musk για τις παραδόσεις των πρώτων Tesla Cybertruck στους ιδιοκτήτες τους.

Tesla Cybertruck

Οι πρώτοι ιδιοκτήτες των Tesla Cybertruck παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους σε παγκόσμια ζωντανή σύνδεση δια χειρός του ίδιου του Elon Musk σε ένα λιγότερο φαντασμαγορικό show από ό,τι μας έχει συνηθίσει η Tesla, αλλά πολύ πιο ενημερωτικό από όσα μας έχει προσφέρει μέχρι τώρα. 

Tesla Cybertruck

Αυτό γιατί αποκαλύφθηκαν διάφορες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο φορτηγό της εταιρείας, όπως το οτι είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό ατσάλι που δημιούργησαν οι μηχανικοί της εταιρείας και για αυτό είναι άκρως ανθεκτικό, καθώς και το ότι είναι πανίσχυρο με την κορυφαία του έκδοση να χρειάζεται μόλις 2,6 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h. 

Tesla Cybertruck πρώτες παραδόσεις

Ο Elon Musk έφτασε σαν γνήσιος rock star, καθυστερημένος και με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές να έχουν στηθεί για την online παρουσίαση σε όλα τα δίκτυα με βασική πλατφόρμα προβολής το X. Οδηγούσε φυσικά ένα Tesla Cybetruck, από την καρότσα του οποίου, όπου ανέβηκε μίλησε στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που ζητωκραύγαζαν σε κάθε πομπώδη αποκάλυψη που έκανε ο Αμερικανός. 

Tesla Cybertruck πρώτες παραδόσεις

Ο Musk δεν έχει βελτιώσει και πάρα πολύ την άνεσή του όταν μιλάει σε ζωντανό κοινό, αλλά και σε οποιονδήποτε εδώ που τα λέμε, αυτό όμως δεν φάνηκε να απασχολεί και κανέναν που απολάμβανε τα αστεία που προσπαθούσε εκείνος να κάνει. 

Tesla Cybertruck

Εν μέσω όλων αυτών μας έδειξε πως το Tesla Cybetruck είναι ένα αλεξίσφαιρο pick up και ο λόγος που λανσάρεται αλεξίσφαιρο σε όλες τις εκδόσεις του, είναι απλός. "Γιατί όχι", όπως είπε ο ίδιος ο Musk. Σε κάθε περίπτωση, είναι ενδιαφέρουσα προσέγγιση αυτή της ασφάλειας από πυροβολισμούς στην καθημερινότητα οποιουδήποτε. 

Επίσης αποκάλυψε πως μπορεί να ρυμουλκήσει μακρύτερα από κάθε άλλο pick up του ανταγωνισμού ένα χωματουργικό μηχάνημα. 

Και τέλος μας έδειξε πως μπορεί να κερδίσει μια Porsche 911 σε έναν αγώνα Drag με το Cybertruck να ρυμουλκεί μια άλλη Porsche 911. 

Κάπως έτσι έγινε απολύτως κατανοητό το point πως το Tesla Cybertruck είναι πιο πρακτικό από ένα φορτηγό και γρηγορότερο από ένα σπορ αυτοκίνητο, που ήταν και η ατάκα με την οποία ξεκίνησε η παρουσίαση. 

Tα τεχνικά χαρακτηριστικά

Εν συντομία, αυτά που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όσα είπε ο Elon Musk και από όσα χαρακτηριστικά έχουν γίνει γνωστά από τις παραδόσεις και έπειτα ξεχωρίζει κυρίως το steer-by-wire τιμόνι. 

Tesla Cybertruck

Μια τεχνολογία που επιτρέπει στο Cybetruck να έχει έναν μεγάλο κύκλο στροφής, μεγαλύτερο και από εκείνον του Tesla Model 3 όπως είπε o Musk, όταν κάνει μανούβρες, αλλά να στρίβει όσο χρειάζεται όταν το αυτοκίνητο κινείται στον αυτοκινητόδρομο. 

Tesla Cybertruck

Διαθέτει ικανότητα ρυμούλησης που αγγίζει τους 5 τόνους, έχει μέση αυτονομία 550 χιλιόμετρα, ιπποδύναμη 600 ίππων, αλλά όλα αυτά διαμορφώνονται αναλόγως τις διαφορές στις τρεις εκδόσεις που υπάρχουν. 

Έτσι οι αυτονομίες έχουν ως εξής: 
Το Cyberbeast που είναι η έκδοση με τους τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, η πιο ισχυρή δηλαδή, κινείται μέχρι περίπου 515 χλμ. και με το range extender που διαθέτει η εταιρεία στα 708 χλμ.
Το τετρακίνητο με δύο κινητήρες φτάνει τα 550 χλμ. και με το range extender στα 740 χλμ. ενώ, 
Το πισωκίνητο Cybertruck θα ξεπερνάει οριακά τα 400 χλμ. και δεν θα διαθέτει επέκταση. 

Tesla Cybertruck

Οι τιμές του Tesla Cybertruck

Η Tesla αποκάλυψε και τις τιμές του Tesla Cybertruck με το Cyberbeast να ξεκινά από τις 99.990 δολάρια (91.850 ευρώ), το τετρακίνητο από τις 79.990 δολάρια (73.481 ευρώ) και το πισωκίνητο από τις 60.990 δολάρια (56.025 ευρώ). 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network