Παρουσιάστηκε -επιτέλους- το τρίτροχο ηλιακό Aptera Launch Edition

H Aptera μπήκε στο μονοπάτι της ικανοποίησης των 40.000 παραγγελιών του τρίτροχου ηλιακού αυτοκινήτου της, που θα αλλάξει την αυτοκίνηση. Εκείνοι τα λένε αυτά

Aptera Launch Edition

Αυτό είναι το Aptera Launch Edition και είναι ηλεκτρικό. Είναι τρίτροχο και λίγο διαστημικό όπως βλέπεις, αλλά σκέψου πως σύμφωνα με την εταιρεία, αν το αγοράσεις μπορεί να μην χρειαστεί να το φορτίσεις ποτέ. Για να το αγοράσεις βέβαια θα έπρεπε έχεις φροντίσει να είσαι μεταξύ των 40.000 πελατών που έχουν παραγγείλει ήδη το Aptera, αλλά επειδή κάτι μου λέει πως δεν είσαι, τότε πρέπει να περιμένεις για την επόμενη δόση παραγωγής. Που σημαίνει, χωρίς να θέλουμε να σε απογοητεύσουμε, μερικά χρόνια λιγότερα από τα πέντε και πλέον που χρειάστηκε η Aptera Motors για να φτάσει σε αυτό το σημείο που είναι τώρα. 

Aptera Launch Edition

Είναι μια κάποια λύσις 

Το Aptera Launch Edition πάντως δυνητικά είναι μια εξαιρετική επιλογή, ιδίως για χώρες όπως αυτή που ζούμε εμείς, στην οποία μπορεί να στερούμαστε διάφορα θεμελιώδη, αλλά ήλιο ποτέ. Οι άνθρωποι της Aptera τόνισαν χαρακτηριστικά πως δεν χρειάζεται να τρομάζει κανείς με τα 64 χλμ. αυτονομίας, γιατί οι ηλιακοί συλλέκτες που κοσμούν το αυτοκίνητο και του χαρίζουν αυτή την εμφάνιση σεληνιακού οχήματος, διατηρούν τα επίπεδα της μπαταρίας ψηλά με αρκετή συνέπεια. 

Aptera Launch Edition

Αυτό σε συνδυασμό με την εξαιρετική διαχείριση της ενέργειας, που προέρχεται από την ακόμη πιο εξαιρετική τιμή της οπισθέλκουσας που είναι 0,13 Cd, επιτρέπει χαμηλές καταναλώσεις και πολύ μεγάλη αποδοτικότητα. Γιατί από τη στιγμή που θα το φορτίσεις η αυτονομία του ως ηλεκτρικό ξεπερνάει τα 1.500 χλμ. Επισήμως πάντως η Aptera ανακοινώνει 643 χλμ. Για την σχεδίασή του βοήθησε η Τεχνητή Νοημοσύνη και η κατάσκευή του θα προχωρήσει με τη χρήση 3D εκτύπωσης. 

Aptera Launch Edition

Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά το Aptera Launch Edition είναι ένα αξιοπρεπέστατο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εποχής μας. Χρειάζεται 4 δευτερόλεπτα για το 0-100km/h και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 160 km/h. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τη συμπεριφορά του στον δρόμο, γιατί οι τρεις τροχοί, εκ των οποίων κάθε ένας συνδέεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, δεν αφήνουν ιδιαίτερες υποσχέσεις υψηλής οδικής συμπεριφοράς. Επιπλέον καλές οι επιταχύνσεις και οι τελικές αλλά αν χρειάζεται να είσαι daredevil για να πιάσεις τα 160 km/h, τότε το Aptera δεν θα αλλάξει τον κόσμο. 

Aptera Launch Edition

Η εταιρεία, τέλος, λέει πως μόλις ολοκληρωθεί η παραγωγή των 40.000 παραγγελιών του Launch Edition θα φτιάχνει 10.000 Aptera ετησίως. Τιμές δεν ανακοινώθηκαν ακριβώς, αλλά υπολογίζεται πως θα κυμαίνονται από 30.000 έως 50.000 ευρώ. 


 

Best of Network