Tesla Model Y: Η αλήθεια ενός ιδιοκτήτη δύο χρόνια μετά

Πώς είναι να έχεις ένα Tesla Model Y για δύο χρόνια; Ένας ιδιοκτήτης αποκαλύπτει τα καλά και κακά της ιδιοκτησίας

Tesla Model Y

Σίγουρα μια βασική ερώτηση όσων θέλουν να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η αξιοπιστία του σε βάθος χρόνου. Ούτε καν τα test μακράς διαρκείας των αυτοκινητικών μέσων δεν μπορούν να παρέχουν τις πληροφορίες για ένα αυτοκίνητο -κατά την χρήση του προφανώς- με τον τρόπο που το βιώνει ένας ιδιοκτήτης.

Ο Ryan Shaw έχει στην κατοχή του το Tesla Model Y εδώ και δύο χρόνια. Το ηλεκτρικό crossover κυκλοφόρησε στην -αμερικανική- αγορά τον Μάρτιο του 2020, περίπου την ίδια εποχή που ξεκίνησε η πανδημία COVID-19.

Tesla Model Y

Ο Shaw σημειώνει ότι ήταν στην πραγματικότητα ένας από τους πρώτους ανθρώπους που παρέλαβε το αυτοκίνητο, κάτι που είναι λογικό με βάση τη χρονική στιγμή. Ο σειριακός αριθμός πλαισίου (VIN) του Model Y υποδεικνύει ότι ήταν μεταξύ των 2.200 πρώτων που κατασκευάστηκαν. Ενώ συχνά είναι πλεονέκτημα να είσαι πρώτος, αυτό δεν ισχύει πάντα όταν πρόκειται για αυτοκίνητα. Στην πραγματικότητα, ο Shaw εξηγεί ότι ήταν τόσο ενθουσιασμένος όσο και τρομοκρατημένος που απέκτησε ένα πρώιμο Model Y, και λέει ότι οι άνθρωποι τον προειδοποίησαν για την αγορά ενός "φρέσκου" Tesla.

Η Tesla βρίσκεται συνεχώς υπό έλεγχο για την ποιότητα κατασκευής και το φινίρισμα των αυτοκινήτων της. Φαίνεται ότι η ποιότητα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά πάντα φαίνεται να βρίσκεται σε χαμηλό σημείο όταν ένα νέο μοντέλο βγαίνει για πρώτη φορά στην αγορά, και μάλιστα για αρκετούς μήνες μετά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, το Model 3 ήταν στην αγορά για πολύ περισσότερο από ένα χρόνο πριν αρχίσει να γίνεται εμφανές ότι η Tesla είχε κάνει αξιοσημείωτες βελτιώσεις στη συνολική ποιότητά του.

Ο Shaw παραδέχεται ότι είχε πολλά ραντεβού για σέρβις για το Model Y, ενώ έχει αντικαταστήσει ακόμη και την μπαταρία. Ωστόσο, λέει επίσης ότι είχε εξαιρετικές εμπειρίες με το αυτοκίνητο. Με όλα αυτά, είναι σαφές ότι ο Shaw έχει πολλά να μοιραστεί, καλά και κακά, τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες Tesla.

Tesla Model Y

Έχε υπόψη σου ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει τρακάρει δύο φορές στο πίσω μέρος και οι επισκευές ήταν πολύ χρονοβόρες και ακριβές. Ευτυχώς, ο Shaw δεν χρειάστηκε να πληρώσει για τις επισκευές, αλλά σίγουρα μείωσαν την αξία του Model Y του.

Σε αφήνουμε να παρακολουθήσεις το βίντεο και να μάθεις τα πάντα για την εμπειρία του Shaw με την ιδιοκτησία του Tesla Model Y. Η διάρκειά του είναι περίπου 20 λεπτά και είναι χωρισμένο σε διάφορες ενότητες που βοηθούν στην παρακολούθησή του.

Best of Network