Πόνεσαν τα ματάκια μας με το Zimmer Golden Spirit Coupe

Μα 30.000 ευρώ αυτό το Zimmer; Παρά το γεγονός ότι στηρίζεται σε Ford Mustang GT του 2011 προχωράμε άμεσα σε μήνυση για την σχεδίαση

zimmer golden spirit
zimmer golden spirit
zimmer golden spirit
zimmer golden spirit
zimmer golden spirit
zimmer golden spirit
zimmer golden spirit
zimmer golden spirit
zimmer golden spirit
zimmer golden spirit
zimmer golden spirit
zimmer golden spirit
zimmer golden spirit

Έχει και η υπομονή τα όρια της. Τι του έφταιξε του οίκου Zimmer μια Ford Mustang GT του 2011 και την μετέτρεψε σε εφιάλτη του Bertone, του Pininfarina και του Chris Bangle; Γιατί μη μου πείτε ότι οι προαναφερθέτες σχεδιαστές θα έμεναν με τα χέρια σταυρωμένα αν το έβλεπαν. Τουλάχιστον οι δύο πρώτοι (μάλλον) δεν μπορούν να το δουν από εκεί που είναι και έτσι γλίτωσαν. 

zimmer golden spirit

30.000 δολάρια για αυτό; 

Δεν περίμενα ότι η συνήθεια να παρακολουθώ δημοπρασίες του Bring a Trailer κάποια μέρα θα μου βγει σε κακό. Αυτή είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Πριν από λίγες μέρες διαπίστωσα ότι υπήρξε κάποιος που πλειοδότησε και απέκτησε αυτό το Zimmer Golden Spirit Coupe για 30.000 δολάρια (το ίδιο σε ευρώ). Δεν θέλω να τον ξέρω. Θα ήθελα όμως να ξέρω γιατί η μοίρα έπαιξε τόσο άσχημο παιχνίδι σε αυτήν την κακόμοιρη (με όλη τη σημασία της λέξης) Mustang.

Πόνεσαν τα ματάκια μας αγαπητέ αναγνώστη και ζητάμε συγγνώμη που σε καλέσαμε σε αυτό το άρθρο να μοιραστείς αυτόν τον πόνο μαζί μας. Θες να στεναχωρηθείς ακόμα περισσότερο; Κάτω από το καπό της Zimmer είναι ένας 5λιτρος Coyote V8 412 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο 6άρι κιβώτιο και μπλοκέ διαφορικό. Φαντάσου τι ωραία που θα περνούσες με αυτόν το συνδυασμό. Φαντάσου όμως και την κατακραυγή για το περιτύλιγμα αυτού του συνδυασμού. 

zimmer golden spirit

Ολόκληρη η ύβρις

Δεν μας κάνει εντύπωση που η Zimmer πτώχευσε το 1988 -ιδρύθηκε το 1978. Παρόλα αυτά τα κατάφερε κάποια στιγμή και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, κυρίως γιατί κάποιοι με πολλά λεφτά από χώρες με μπόλικη άμμο βρίσκουν τα σχέδια του εντυπωσιακά και γουστόζικα. Αλλά ας πούμε για το αυτοκίνητο (αν μας επιτρέπεις την χρήση της λέξης για αυτό το όχημα).

zimmer golden spirit

Η Mustang ανακατασκευάστηκε με μπροστινό Zimmer, φτερά και πίσω αμάξωμα που διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα νεοκλασικά μοντέλα Zimmer. Η γραμμή οροφής και τα παράθυρα από τη Mustang διατηρούνται, ενώ τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν φτερά που καμπυλώνουν, μια όρθια γυαλισμένη μπροστινή μάσκα, ένα μπροστινό έμβλημα ιπτάμενου αετού, προσομοιωμένες εξωτερικές εξατμίσεις, μπροστινά κέρατα, προβολείς ομίχλης και γυαλισμένους προφυλακτήρες.

zimmer golden spirit

Οι ζάντες 18″ με 10 ακτίνες και χρωμιωμένη επιφάνεια είναι τοποθετημένες με ελαστικά Michelin Energy MXV4 S8. Πλευρικά τοποθετημένες και στις δύο πλευρές είναι ρεζέρβες με συρμάτινες ζάντες. Το καπάκι του πορτμπαγκάζ διαθέτει ένα προσομοιωμένο εξόγκωμα ρεζέρβας και στο πάτωμα του χώρου αποσκευών υπάρχει  κανονική ρεζέρβα -όχι άλλες ρεζέρβες. Τα δισκόφρενα και η ανάρτηση από τη Mustang διατηρούνται -ευτυχώς.

zimmer golden spirit

Το εσωτερικό έχει επαναδιαμορφωθεί με κόκκινο δέρμα, το οποίο καλύπτει τα εργοστασιακά καθίσματα της Mustang καθώς και τα ένθετα των θυρών. Το κέντημα Zimmer Golden Spirit έχει προστεθεί στα εμπρός και πίσω καθίσματα καθώς και στις πόρτες, ενώ το τιμόνι φέρει σήμα Zimmer. Οι ανέσεις περιλαμβάνουν αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικές κλειδαριές, ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέπτες, αυτόματους προβολείς, cruise control και ηχοσύστημα Shaker με CD player.

zimmer golden spirit

Και αφού είδες τις φωτό και διάβασες τα χαρακτηριστικά, τώρα το χειρότερο: η πινακίδα γράφει Gattsby. Ναι, Gattsby με δύο t γιατί δεν φθάνει όλο αυτό που είδαμε πρέπει να καταστρέψουμε και τον εμβληματικό χαρακτήρα του μυθιστορήματος "The Great Gatsby" του συγγραφέα F. Scott Fitzgerald. 

Best of Network