Οδηγήσαμε Caterham Project V: Τρέμε Alpine A110 (video)

Με λίγους ίππους και χαμηλό βάρος η Caterham αλλάζει ρότα και στοχεύει σε μια κατηγορία που έχει τον αδιαφιλονίκητο βασιλιά της, το Alpine A110.

Caterham Project V Coupe

Αν έχεις δει κάποιο σχέδιο του Anthony Jannarelly, το Caterham Project V θα σου θυμίζει κάτι και υπάρχουν καλοί λόγοι για αυτό. Είναι στην ουσία μια διασταύρωση μεταξύ του Caterham C120 (το σπορ αυτοκίνητο που δεν υπήρξε ποτέ χάρη σε ένα αποτυχημένο κοινό σχέδιο με την Alpine) και του Jannarelly Design-1, το οποίο σχεδίασε ο Anthony που είναι τώρα επικεφαλής σχεδιαστής της Caterham. 

Caterham Project V Coupe

Αυτός είναι ο δεύτερος λόγος. Η αισθητική του Jannarelly ταίριαξε πολύ καλύτερα σε αυτή την στροφή της Caterham σε σχέση με τα Super 7 στα οποία την γνωρίζαμε μέχρι τώρα και θα είναι κρίμα αυτό το άνοιγμα προς άλλο κοινό να μην ευοδωθεί από επιτυχία. Από την άλλη είναι μόλις η πρώτη προσπάθεια σε μια τόσο διαφορετική κατηγορία και χωράνε αποτυχίες. 

Caterham Project V Coupe

Πάντως το πνεύμα είναι σωστό γιατί στην Caterham δεν ασχολήθηκαν με τις εξωφρενικές ιπποδυνάμεις της εποχής, ώστε να ανέβουν στο trend των hypercars και να κυνηγήσουν ζάπλουτους συλλέκτες με ιδιαίτερα γούστα. Απευθύνονται στους petrolheads που θέλουν οδήγηση, επιδόσεις και ευχαρίστηση. 

Με μήκος λίγο πάνω από 4,2 μέτρα, ύψος 1,2 μέτρα και πλάτος λίγο κάτω από 1,9 μέτρα, είναι προφανώς πολύ βαρύτερο από οποιοδήποτε Super 7, αλλά ο στόχος είναι τα 1.190 kg για να έχει νόημα όλη η κατασκευή. Αυτό γιατί ο ένας και μοναδικός, τοποθετημένος πίσω, κινητήρας στέλνει μόλις 268 ίππους στους πίσω τροχούς και υπάρχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 55 kWh που μπορεί να φορτίσει γρήγορα στα 150 kW. 

Ο Tom Ford έχει κατασταλάξει στην αποψή του και  μας βοηθάει να το κάνουμε και εμείς. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network