Η Alpine πάει στο Pikes Peak με το εντυπωσιακό A110 GT4

Αν κρίνουμε από την πίσω πτέρυγα αυτό του teaser για το Alpine A110 GT4 EVO που θα πάει στο Pikes Peak

Alpine A110 GT4 EVO Pikes Peak

Όπως φαίνεται το φετινό Pikes Peak θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική εβδομάδα, αν και κάθε χρόνο η "ανάβαση προς τα σύννεφα" αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για το παγκόσμιο motorsport. Φέτος όμως με συμμετοχές όπως αυτή της BMW XM Red Laber ή αυτή του Ford Supervan 4, ο αγώνας θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρων. Τώρα σε αυτές έρχεται να προστεθεί ίσως το πιο extreme Alpine A110 GT4 EVO που έχουμε δει. 

Διαβάστε Επίσης

Η εταιρεία έδωσε αυτό το teaser που βλέπεις παραπάνω στη δημοσιότητα και ορισμένα στοιχεία για την συμμετοχή της που θα είναι η πρώτη στην πολυετή ιστορία της. Οδηγός θα είναι Raphael Astier. Ο Astier έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές στον διεθνή αγώνα Pikes Peak.

Στο παρελθόν είχε κάνει ρεκόρ χρόνου με 9:23.721 στην κατηγορία Time Attack 1, εκεί δηλαδή που θα προσμετρά και το Alpine A110 φέτος. Για να συγκρίνεις χρόνους, να γνωρίζεις πω το Volkswagen I.D. R κατέχει το απόλυτο ρεκόρ, με χρόνο 7:57.148. "Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που είμαι ο οδηγός που επιλέχθηκε για αυτό το πρόγραμμα και ανυπομονώ να φέρω όλη την εμπειρία και τις γνώσεις μου στην πρώτη συμμετοχή της μάρκας στο Pikes Peak", δήλωσε ο Astier.

Alpine A110 GT4

Το Alpine A110 GT4 EVO δεν θα είναι ένα συνηθισμένο A110 GT4, όπως μπορείς να καταλάβεις ενδεχομένως από την πίσω πτέρυγα που διαγράφεται στο teaser. Kυρίως όμως απο το γεγονός πως το Pikes Peak έχει αντικειμενικές απαιτήσεις ιπποδύναμης και κάθετης δύναμης, δεδομένου πως τα αυτοκίνητα ξεκινούν από υψόμετρο 2.800 μέτρων και τερματίζουν σε υψόμετρο 4.300 μέτρων, πολύ συχνά με ομίχλη ή και χιόνι, παρα το ότι είναι Ιούνιος και πάντα με πολύ μικρότερη πυκνότητα στον αέρα.

Έτσι οι μηχανικοί της Signatech που συνεργάζονται με τους σχεδιαστές της Alpine για το project θα κάνουν βελτιώσεις τόσο μηχανολογικά, όσο και στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Best of Network