Η ξεχωριστή Porsche 911 Turbo S του Harry Metcalfe

Ο άνθρωπος που την έχει λατρεύει το ρητό " τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι πολύ καλά στο να πηγαίνουν αργά" αλλά με αυτή την Porsche μπορείς να πας πολύ γρήγορα -αν ξέρεις

Μετά από αρκετές δεκαετίες που συνδυάζει τα επαγγέλματα της γεωργίας και της δημοσιογραφίας αυτοκινήτου, ο Harry Metcalfe μάλλον ηρέμησε. Τώρα ο 63χρονος Βρετανός μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ της διαχείρισης μιας φάρμας 122 εκταρίων στην αγγλική ύπαιθρο και της παρουσίασης ενός καναλιού στο YouTube αφιερωμένου στη συλλογή αυτοκινήτων του. Και η πιο πρόσφατη προσθήκη -σε αυτό που πάνω από μισό εκατομμύριο συνδρομητές γνωρίζουν ως "Harry's Garage"- είναι μια εξαιρετικά ασυνήθιστη Porsche 911 Turbo S.

Harry's garage Porsche 911 Turbo S

Αν και η γεωργία είναι στο αίμα του, ο Metcalfe παραδέχεται ότι δεν ήταν πάντα μέρος του σχεδίου του. "Όταν πήγαινα σχολείο, πίστευα ότι θα γινόμουν μηχανικός αυτοκινήτων", εξηγεί, "αλλά ήμουν σκράπας στα μαθηματικά και δεν πέρασα τις σωστές εξετάσεις. Ωστόσο, δούλευα σε φάρμες για καλοκαιρινές δουλειές και ο παππούς μου ήταν αγρότης, οπότε κατέληξα στη γεωργική σχολή και βγήκα από εκεί ως αγοραστής σιτηρών". Ο Metcalfe άρχισε τις δικές του καλλιέργιες στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και στα μέσα της δεκαετίας δούλευε σχεδόν 800 εκτάρια. Όσα κέρδη δεν επέστρεφαν στην επιχείρηση διοχετεύονταν στη δεύτερη αγάπη του, τα αυτοκίνητα.

Harry Metcalfe
Ο Harry Metcalfe οδηγεί και τρακτέρ εκτός από εξωτικά αυτοκίνητα

Μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από αυτοκίνητα δρόμου και αγωνιστικά αυτοκίνητα προσέλκυσε σύντομα το ενδιαφέρον του βρετανικού Τύπου αυτοκινήτου και λίγο μετά ο Metcalfe θα βρεθεί να συνιδρύει το Evomagazine το 1998, έναν εξειδικευμένο τίτλο για αυτοκίνητα επιδόσεων.

Πώς την "πάτησε" με την Porsche 911

Σε αυτό το στάδιο ο Metcalfe αγόρασε την πρώτη του Porsche, μια μαύρη 911 Turbo (993), την οποία χρησιμοποιούσε ως καθημερινό αυτοκίνητο. Το μείγμα επιδόσεων και χρηστικότητας που διέθετε θεμελίωσε ένα διαρκές ενδιαφέρον για την 911, την προέλευση της οποίας μπορεί να εντοπίσει στην αρχική Type 930 Turbo το 1975. "Οι γονείς μου είχαν μόλις προσλάβει έναν αρχιτέκτονα που ήταν φανατικός της Porsche", θυμάται ο Metcalfe, "και το μόνο που ήθελε να συζητάει ήταν αυτή η νέα 'Turbo' που θα έφερνε επανάσταση στην αυτοκίνηση. Μου έδειχνε όλες αυτές τις φωτογραφίες και θυμάμαι πόσο ξεχωριστή έμοιαζε".

Ο Metcalfe πήρε συνειδητά την απόφαση να κατέχει διαφορετικές μάρκες όσο διηύθυνε το περιοδικό, αλλά αργότερα αναζωπυρώθηκε αυτό το πάθος για την Porsche, αγοράζοντας μια πρώιμη 930, το ίδιο το αυτοκίνητο των παιδικών του ονείρων, και μια άλλη 993 Turbo που είχε μετατραπεί σε προδιαγραφή GT2. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ξεκίνησε το "Harry's Garage", δημοσιεύοντας εβδομαδιαίες βιντεοσκοπήσεις νέων αυτοκινήτων παράλληλα με τακτικές αναφορές για τη δική του συλλογή. Αλλά ο Metcalfe συνέχισε να αναζητά μια Porsche που να προσφέρει τη δύναμη και το δράμα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα πιο εξωτικά supercars του.

Μια 911 Turbo σε Guards Red, "παιδί" του Sonderwunsch

Η λύση ήρθε χάρη σε μια 911 Turbo του 1989 που είχε περάσει από το -πρόγραμμα εξατομίκευσης- Sonderwunsch της Porsche. Η Guards Red (έτσι λέγεται το συγκεκριμένο "σαν" κόκκινο χρώμα) 930 Turbo S διέθετε εμπνευσμένη από το Group-4 εμπρός αεροτομή με αναβαθμισμένο ψυγείο λαδιού, τετραπλές εξατμίσεις, καθώς και τα καθίσματα και το τιμόνι από μια 959. Το αυτοκίνητο έφυγε επίσης από το εργοστάσιο με ζάντες RUF 17 ιντσών και έναν κινητήρα Motorsport 3,4 λίτρων που απέδιδε πάνω από 400 ίππους, περίπου 30% περισσότερους από ένα στάνταρ Turbo.

Harry's garage Porsche 911 Turbo S
Harry's garage Porsche 911 Turbo S
Harry Metcalfe
Harry's garage Porsche 911 Turbo S
Harry's garage Porsche 911 Turbo S


Ο Metcalfe απέκτησε το αυτοκίνητο στα τέλη του 2021 και έκτοτε έχει αρχίσει να εξερευνά τη μοναδική ιστορία και τον εξίσου ασυνήθιστο χαρακτήρα του. "Αν είσαι αρκετά τυχερός ώστε να έχεις οδηγήσει τα πάντα, είναι τα ελαφρώς τρελά που σου δίνουν τα περισσότερα πίσω", εξηγεί. "Μπορείς να κυνηγήσεις την τέλεια οδική συμπεριφορά ή τη φινέτσα, αλλά μερικές φορές το αυτοκίνητο που πραγματικά θέλεις να κατέχεις είναι αυτό με τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα".

Harry's garage Porsche 911 Turbo S

Ανακαλύπτοντας δρόμους και γνωρίζοντας τα αυτοκίνητα

Η 911 Turbo S έχει τώρα την τιμητική της στο "Harry's Garage" και μόλις ολοκλήρωσε ένα οδικό ταξίδι 2.000 χιλιομέτρων στη νότια Ευρώπη. Είναι το είδος της απόδρασης για το οποίο ζει ο Metcalfe, ανακαλύπτοντας δρόμους και γνωρίζοντας τα αυτοκίνητά του στον πραγματικό κόσμο.


"Πάντα λέω ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι πολύ καλά στο να πηγαίνουν αργά, γιατί, δυστυχώς, σήμερα περνάμε πολύ χρόνο κάνοντας ακριβώς αυτό. Και αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να βολτάρει όλη μέρα, αλλά μετά έχει αυτή την άγρια πλευρά όπου ξαφνικά πετάς, με παλιού τύπου 911 ανάρτηση και φρένα. Το παλεύω το πράγμα, ακόμα το μαθαίνω - και είμαι στον παράδεισο!" .

Harry's garage Porsche 911 Turbo S

Best of Network