Ανακοινώθηκε η συμφωνία Sony-Honda για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Έπεσαν υπογραφές για μία από τις πιο σημαντικές συμφωνίες στο χώρο του αυτοκινήτου -και δη του ηλεκτρικού- τα τελευταία χρόνια

Sony Vision S 02 SUV Concept

Το περιμέναμε καιρό, υπήρχαν διαρροές και φήμες αλλά πλέον είναι επίσημο: Sony και Honda έκλεισαν συμφωνία για να κατασκευή από κοινού ηλεκτρικών αυτοκινήτων - και όχι μόνο. Συγκεκριμένα η Sony Group Corporation και Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσαν σήμερα (Πέμπτη 16 Ιουνίου) ότι υπέγραψαν συμφωνία κοινοπραξίας για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας που θα ασχοληθεί με την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα. Η ανακοίνωση αποτελεί το αποτέλεσμα της συζήτησης μιας στρατηγικής συμμαχίας στον τομέα της κινητικότητας μεταξύ των δύο, όπως ανακοινώθηκε στο κοινό δελτίο τύπου με τίτλο "Sony και Honda υπογράφουν μνημόνιο συμφωνίας για στρατηγική συμμαχία στον τομέα της κινητικότητας" στις 4 Μαρτίου 2022.

Τι ακριβώς θα κάνουν μαζί Sony και Honda

Η νέα εταιρεία θα έχει ως στόχο να συνδυάσει τις τεχνολογίες αιχμής της Honda στον τομέα του περιβάλλοντος και της ασφάλειας, τις δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση, με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας.

Sony Vision-S 02 SUV Concept
Sony Vision-S 02 SUV Concept

Η Sony και η Honda σχεδιάζουν να ιδρύσουν τη νέα εταιρεία εντός του 2022 και να ξεκινήσουν την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα το 2025. Η ίδρυση της νέας εταιρείας και η έναρξη των εργασιών υπόκεινται στις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών.

To σχόλιο του Kenichiro Yoshida CEO της Sony για την συμφωνία

"Με βάση το όραμά μας να 'κάνουμε το χώρο της κινητικότητας συναισθηματικό', οι πρωτοβουλίες της Sony στον τομέα της κινητικότητας επικεντρώνονται στους τρεις τομείς της ασφάλειας, της ψυχαγωγίας και της προσαρμοστικότητας. Καθώς συνεχίζουμε να μαθαίνουμε σε αυτούς τους τομείς, είμαστε ενθουσιασμένοι που συναντήσαμε έναν εταίρο, τη Honda, με εκτεταμένα παγκόσμια επιτεύγματα και γνώσεις, και που υπογράφουμε τη συμφωνία κοινοπραξίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Στο μέλλον, στοχεύουμε να συμβάλουμε στην εξέλιξη της κινητικότητας, συνδυάζοντας τις τεχνολογίες αιχμής της Honda σε θέματα περιβάλλοντος και ασφάλειας, τις δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση, με τη δική μας τεχνογνωσία στις τεχνολογίες απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας."

Το σχόλιο από τον Toshihiro Mibe CEO της Honda

"Η Honda συνεχίζει να αναλαμβάνει νέες προκλήσεις στους τομείς του περιβάλλοντος, της ασφάλειας και σε άλλους προηγμένους τομείς, προκειμένου να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την κοινωνική αλλαγή μέσω της κινητικότητας και να 'γίνει η δύναμη που υποστηρίζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που προσπαθούν να κάνουν πράγματα με βάση τη δική τους πρωτοβουλία'. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε μια συμφωνία κοινοπραξίας με τη Sony, η οποία διαθέτει πλεονεκτήματα στην προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία και συμμερίζεται την επιθυμία μας να αναλάβουμε νέες προκλήσεις. Από την ανακοίνωσή της τον Μάρτιο, πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν τις προσδοκίες τους για αυτή την κοινοπραξία. Στη νέα εταιρεία, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε νέα αξία μέσω της συγχώνευσης που επιφέρει ο συνδυασμός των διαφορετικών βιομηχανιών μας, οπότε σας παρακαλούμε να αναμένετε με ενδιαφέρον τις μελλοντικές εξελίξεις".

Τι λέει ο Yasuhide Mizuno CEO της εταιρείας Sony Honda για την συμφωνία

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράφουμε αυτή τη συμφωνία κοινοπραξίας, η οποία αντιπροσωπεύει τη γραμμή εκκίνησης από την οποία ξεκινάμε τη μεγάλη πρόκληση της επανάστασης στην κινητικότητα και της δημιουργίας νέας αξίας. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι δύο εταιρείες σε διαφορετικούς τομείς, όπως η τεχνολογία ανίχνευσης της Sony και οι πρωτότυπες δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας της Honda, για να υλοποιήσουμε κινητικότητα και υπηρεσίες που εμπνέουν και ενθουσιάζουν τους πελάτες μας. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία των δύο εταιρειών, στοχεύουμε να πρωτοπορήσουμε σε μια νέα εποχή".

Best of Network