Μπορείς να αγοράσεις Rolls-Royce Phantom μόνο με 65.000 ευρώ

Μερικές φορές, η αγγελία πώλησης ενός πολυτελούς οχήματος κάποιας ηλικίας μπορεί να μοιάζει με την απόλυτη ευκαιρία. Είναι όμως έτσι, ή μπορεί να κρύβεται και κάποια παγίδα;

Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom
Rolls-Royce Phantom

Οποιοσδήποτε επισκεπτόταν τον ιστότοπο του Beverley Hills Car Club, πιθανότατα θα φαντασιωνόταν την αγορά ενός παλαιότερου πολυτελούς οχήματος για ένα ανέλπιστα μικρό ποσό και για την ακρίβεια πολύ μικρότερου από εκείνο που θα χρειαζόταν να καταβάλλεις όταν ήταν καινούργιο. Όπως είναι για παράδειγμα η περίπτωση της Rolls-Royce Phantom του 2004 που φιγουράρει πρώτη στη σχετική frontpage.

Διαβάστε Επίσης

Η Phantom είναι διαθέσιμη με τιμή 64.200 ευρώ, κάτι που μοιάζει με μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία, αν σκεφτεί κανείς ότι η αρχική τιμή του μοντέλου αυτού, ήταν 294.000 ευρώ το 2004, ποσό που ισοδυναμεί με λίγο πάνω από 488.000 ευρώ σήμερα, αν ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός.

Rolls-Royce Phantom


Με αυτά τα χρήματα, αποκτάς πρόσβαση σε μια ασημί Rolls-Royce, η οποία διαθέτει εσωτερικό Magnolia, ζάντες αλουμινίου, πίσω πόρτες με άνοιγμα αντίθετης φοράς, ηλεκτρικά εμπρός καθίσματα, τραπεζάκια στις πλάτες των καθισμάτων, και την πιο σημαντική πολυτέλεια από όλες, το αναδιπλούμενο Spirit of Ecstasy στο μπροστινό μέρος του καπό της επιβλητικής μάσκας της Phantom.

Κινητήρας V12 6.8 λίτρων

Rolls-Royce Phantom

Δεν είναι όμως μόνο η απαράμιλλη πολυτέλεια μιας Rolls-Royce που κάνει αυτή την αγγελία ιδιαίτερα ελκυστική, αλλά και η προοπτική να βρεθείς στη θέση οδήγησης ενός μοντέλου με κινητήρα V12 6.8 λίτρων που αποδίδει 459 ίππους. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτός ο κινητήρας, καθώς και όλα τα άλλα στοιχεία πολυτέλειας, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένας λόγος για να αποφύγεις αυτή τη Phantom.

Όπως ίσως φαντάζεσαι, όταν κάτι πάει στραβά σε ένα από αυτά τα γερασμένα πολυτελή οχήματα, ο λογαριασμός επισκευής αυξάνεται συγκλονιστικά γρήγορα. Και αυτή η καταχώριση δείχνει πόσο γρήγορα, καθώς ένα από τα "χαρακτηριστικά πώλησης" που τονίζει, είναι οι εργασίες συντήρησης αξίας 72.600 ευρώ στις οποίες υποβλήθηκε η συγκεκριμένη Phantom το 2023.

Τα πολυτελή μοντέλα θέλουν βαθιά τσέπη

Rolls-Royce Phantom

Ενώ στην αγγελία αναφέρεται πως αυτό αποτελεί απόδειξη της "σχολαστικής φροντίδας και προσοχής που έχει δοθεί σε αυτό το όχημα", είναι βέβαιο πως υπάρχει και μια διαφορετική ανάγνωση. Να αποτελεί δηλαδή καμπανάκι για όλους εκείνους που ψάχνουν για μια ευκαιρία, αν δεν είναι προετοιμασμένοι για το κόστος συντήρησης που την συνοδεύει.

Για να ερμηνεύσουμε την αγγελία του Beverley Hills Car Club, τα σχεδόν 73.000 ευρώ που έχουν επενδυθεί σε αυτή τη Phantom, αποδεικνύουν ότι έχει γίνει πολύ δουλειά. Ωστόσο, είναι επίσης μια απόδειξη του πόσο εκτός ελέγχου μπορεί να βγει το κόστος επισκευών για ένα τόσο πολύπλοκο και πολυτελές όχημα.

Έτσι, αν δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά την αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου ουσιαστικά δύο φορές, είναι μάλλον καλύτερο να προσπεράσεις την αγγελία, εκτός κι αν είσαι αρκετά γενναίος και σου αρέσει να ρισκάρεις.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network