Porsche 911 με κινητήρα Tesla; Κι όμως υπάρχει

Μια σπάνια Porsche 911 αμερικανικών προδιαγραφών δέχτηκε μια από τις πιο περίεργες βελτιώσεις που έχεις ακούσει καθώς εξοπλίζεται πλέον με έναν ηλεκτροκίνητηρα 500 ίππων από Tesla

Porsche 911 America Roadster Sacrilege Motors

Τι μπορεί να συμβεί όταν μια σπάνια Porsche 911 America Roadster (964) πέσει στα χέρια μιας αμερικανικής εταιρείας μετατροπών; για αρχή να αποκτήσει κινητήρα Tesla. Ύβρις; Πιθανότατα ναι, όμως περίμενε λίγο, γιατί το όλο εγχείρημα έχει αρκετό ενδιαφέρον. Η Sacrilege Motors, ανέλαβε να μετατρέψει ένα από τα μόλις 250 αντίτυπα της 911 America Roadster που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1992-1993.

Διαβάστε Επίσης

Το αυτοκίνητο που είναι μαύρο από την κορυφή μέχρι τα νύχια, ονομάστηκε Blackbird, για προφανείς λόγους. Στα πιο ουσιαστικά όμως, ο αερόψυκτος 6κύλινδρος κινητήρας boxer των 250 ίππων από την εξαιρετικά σπάνια 911 America Roadster αντικαταστάθηκε από έναν ηλεκτροκινητήρα προερχόμενο από Tesla Model S, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 62 kWh και έχει διπλάσια ισχύ.

Porsche 911 America Roadster Sacrilege Motors

Με 500 -αθόρυβους- ίππους και κάτι περισσότερο από 300 χιλιόμετρα αυτονομία, η "πράσινη” 911 υπόσχεται να μην σου λείψουν οι επιδόσεις. Ενδεικτικά, εκεί που η αρχική 964 AR μπορούσε να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα, η ηλεκτροκίνητη έκδοση τα καταφέρνει σε λιγότερa από 4.

Porsche 911 America Roadster Sacrilege Motors

Η Sacrilege Motors ασχολήθηκε και με το πλαίσιο του αυτοκινήτου, τοποθετώντας ανεστραμμένα αγωνιστικά αμορτισέρ της Penske δύο κατευθύνσεων μπροστά και ρυθμιζόμενα τριών κατευθύνσεων πίσω. Φρένα της Brembo έχουν τοποθετηθεί και στους τέσσερις τροχούς, καθώς επίσης και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Με αγνές προθέσεις

Είμαστε βέβαιοι πως εξακολουθείς να διατηρείς τις αμφιβολίες σου για το εν λόγω project. Απόλυτα λογικό, καθώς οι κλασικές 911 είναι κάτι σαν ιερά δισκοπότηρα της αυτοκίνησης μιας άλλης εποχής. Οι ενθουσιώδεις ιδιοκτήτες της Sacrilege Motors όμως, λένε ότι στην πραγματικότητα προσπαθούν να διατηρήσουν το πνεύμα της κλασικής Porsche, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Porsche 911 America Roadster Sacrilege Motors

"Θέλουμε να προσφέρουμε μια αναλογική, αερόψυκτη 911 της εποχής, με την αξιοπιστία και την άμεση ισχύ ενός ηλεκτρικού οχήματος, διατηρώντας παράλληλα μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία που είναι οικεία στους λάτρεις των αερόψυκτων 911", δήλωσε ο πρόεδρος της SM και τεχνικός επικεφαλής, Bobby Singh. Ας το δεχτούμε, αλλά μόνο για μια φορά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network