Το πιο ακριβό Renault Clio V6

Στις 107.500€ πουλήθηκε ένα Renault Clio V6 σε πρόσφατη δημοπρασία και έγινε το ακριβότερο Clio στον κόσμο.

Renault Clio V6

Αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν εκτιμά τα καινούρια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ή τουλάχιστον δεν ανακαλύπτει τις χάρες τους εγκαίρως. Ένας (προφανώς) λάτρης των Renault αγόρασε σε πρόσφατη δημοπρασία ένα Clio V6 και για να τα καταφέρει χρειάστηκε να καταβάλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 107.500 €. Τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει στην κατοχή του το ακριβότερο Renault Clio V6 που έχει πουληθεί ποτε. 

Renault Clio V6

Υπάρχουν πάντως ορισμένα χαρακτηριστικά που δικαιώνουν τον αγοραστή, άσχετα αν εμείς θεωρούμε πως θα μπορούσε να το πάρει το 2004 με 50-60 χιλιάδες ευρώ και να το κρατήσει μέχρι τώρα μαζί με τις αναμνήσεις που θα του είχε προσφέρει το αυτοκίνητο. Αλλά είπαμε αυτά παθαίνει κανείς… Πρώτα από όλα το χρώμα του. Μόλις 21 κίτρινα Clio V6 κυκλοφόρησαν στην ευρωπαϊκή αγορά τότε, στην απόχρωση Acid Yellow και οκτώ από αυτά είχαν το τιμόνι στην δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου. 18 από αυτά εφοδιάζονταν με το προαιρετικό πακέτο δερμάτινων επιπρόσθετης αξίας 5.000 € περίπου το οποίο περιλάμβανε δέρμα παντού στο εσωτερικό.

Μόλις 21 Acid Yellow Renault Clio V6 κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη το 2004

Όμως δεν είναι μόνο αυτά, τα "μαμά” χαρακτηριστικά, είναι και το pedigree του συγκεκριμένου Clio V6 που ανέβασε την τιμή του σε αυτά τα επίπεδα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το οδήγησε ο Patrick Tambay στο Goodwood Festival of Speed του 2005, ενώ μια δεκαετία αργότερα στην μεγαλύτερη συγκέντρωση Renault Clio V6 στην Αγγλία, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2016, το Clio αυτό ήταν που κέρδισε το βραβείο καλύτερου αυτοκινήτου. 

Renault Clio V6

Αν και μάλλον δεν τον ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα τον νέο ιδιοκτήτη τα χιλιόμετρα του Clio V6 που αγόρασε, δεν είναι πολλά. Είναι μόλις 20.000, κάτι που σημαίνει πως ο τρίλιτρος V6 κινητήρας θα αποδίδει με ευκολία τους 260 ίππους του. 

Best of Network