Τρομακτικό ατύχημα με 400 km/h σε δοκιμές της Hennessey Venom F5

Το ατύχημα συνέβη την 1η Ιουλίου στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι και ευτυχώς, ο οδηγός δοκιμών της Hennessey, κατάφερε να βγει σώος από την Venom F5.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey επιβεβαίωσε ότι ένας από τους οδηγούς δοκιμών της, βγήκε σώος από ένα πρωτότυπο Venom F5, μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα με ταχύτητα 400 km/h. Το ατύχημα συνέβη την 1η Ιουλίου στο "Shuttle Landing Facility" του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι της NASA, όπου η Hennessey δοκίμαζε ένα νέο αεροδυναμικό setup.

Διαβάστε Επίσης

Το εργοστασιακό πρωτότυπο F5 προφανώς υπέστη ζημιά σε ορισμένα πάνελ του αμαξώματος, αν και παρέμεινε άθικτο, ενώ ο οδηγός στάθηκε αρκετά τυχερός ώστε να αποφύγει οποιονδήποτε τραυματισμό.

Hennessey Venom F5

Λεπτομέρειες για το πειραματικό κιτ aero δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί, αλλά ο Hennessey επιβεβαίωσε στο TG ότι έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στο hypercar με τον V8 twin-turbo των 1.842 ίππων να ξεπεράσει τα 480 km/h.

Μιλώντας στο TopGear, ο John Hennessey δήλωσε: "Το πρωτότυπο Venom F5 είχε αναπτύξει ταχύτητα από 0-400 km/h σε λιγότερο από 1.200 μέτρα, όταν το όχημα είχε απώλεια κάθετης δύναμης στο διάδρομο, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο".

"Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπήρξε τραυματισμός του οδηγού. Η ώθηση στα ορία της ταχύτητας, της απόδοσης και της φυσικής δεν ήταν ποτέ εύκολη. Η ομάδα μας θα αξιολογήσει τα αεροδυναμικά δεδομένα για να προσδιορίσει τη βασική αιτία του προβλήματος", κατέληξε ο Hennessey.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network