Πότε αποκαλύπτεται η κορυφαία Chevrolet Corvette ZR1

H κορυφαία έκδοση παραγωγής της Chevrolet Corvette θα προστεθεί στις εκδόσεις Stingray, Z06, καθώς και στην υβριδική E-Ray.

Chevrolet Corvette C8 Hennessey H700

Η Chevrolet δήλωσε ότι θα αποκαλύψει τη νέα γενιά της Corvette ZR1 στις 25 Ιουλίου. Η μάρκα κυκλοφόρησε ένα teaser βίντεο στις 20 Ιουνίου με την ημερομηνία αποκάλυψης για το επερχόμενο κορυφαίο μοντέλο παραγωγής της Corvette με κινητήρα μεσαίου κυβισμού.

Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της General Motors στο Bowling Green του Kentucky. Η Chevrolet έχει περιγράψει σε ένα βίντεο προεπισκόπησης την ZR1 ως "το αδιανόητο".

Chevrolet Corvette ZR1 teaser

Μέχρι σήμερα δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση αυτή. Η Automotive News ανέφερε το περασμένο φθινόπωρο ότι η Chevrolet δοκίμασε την ZR1 στο Nurburgring, με την έκδοση C8 να τροφοδοτείται από έναν twin-turbo V8 κινητήρα και ισχύ που θα μπορούσε να ξεπερνά τους 850 ίππους.

Chevrolet Corvette Z06

Όταν κάνει το ντεμπούτο της, η ZR1 θα προστεθεί στις εκδόσεις Corvette Stingray, Z06 και την υβριδική E-Ray αυτού που είναι από τα πιο ιστορικά ονόματα της GM. Θυμίζουμε πως η E-Ray του 2024 είναι η ταχύτερη Corvette παραγωγής, με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Να σημειωθεί πως η Chevrolet όρισε πρόσφατα τον Tony Roma ως νέο επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης της Corvette. Αναλαμβάνει την 1η Ιουλίου ως εκτελεστικός επικεφαλής μηχανικός της νέας παγκόσμιας ομάδας Corvette και των μοντέλων επιδόσεων της GM, διαδεχόμενος τον Tadge Juechter που αποσύρεται.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network