Ο Martin Sander επικεφαλής της Ford Europe επιστρέφει στον όμιλο VW

Ο Martin Sander, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν στην Audi και μετέβη το 2022 στην Ford επιστρέφει και πάλι στα παλιά του λημέρια καθώς θα ηγηθεί των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και του aftersales της μάρκας VW.

Martin Sander

Το κορυφαίο στέλεχος της Ford στην Ευρώπη, ο Martin Sander, μετακινείται στη μάρκα Volkswagen για να επιβλέπει τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και το aftersales, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. 

Ο Sander είναι 57 ετών και μετακινήθηκε από την Audi στη Ford ως επικεφαλής του τμήματος επιβατικών αυτοκινήτων Model E της αμερικανικής εταιρείας στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2022. Εκείνη την περίοδο ήταν ανώτερος αντιπρόεδρος πωλήσεων της Audi για την Ευρώπη.

Θα διαδεχθεί την Imelda Labbe και θα αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας VW Thomas Schaefer. Ο Sander "θα δώσει νέα ώθηση για τη βιώσιμη τοποθέτηση του οργανισμού πωλήσεων της μάρκας Volkswagen για το μέλλον”, ανέφερε ο Schaefer στην ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης

Στη Ford, ο Sander ήταν υπεύθυνος για την κατάργηση της μη κερδοφόρας γκάμας επιβατικών αυτοκινήτων της εταιρείας στην Ευρώπη και την προετοιμασία της για ένα ηλεκτρικό μέλλον.

Ως επικεφαλής του Model E και πρόεδρος του κατασκευαστικού τμήματος της Ford στη Γερμανία, ο Sander επέβλεψε τη μετατροπή του εργοστασίου της εταιρείας στην Κολωνία, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την κατασκευή του μικρού αυτοκινήτου Fiesta στην παραγωγή του πρώτου EV της Ford στην Ευρώπη, του Explorer. Το τελευταίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ford με τη VW και βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του VW Group.

Εκτός από τα δύο χρόνια στη Ford, τα 25 χρόνια του Sander στην αυτοκινητοβιομηχανία ήταν αποκλειστικά στην Audi. Ξεκίνησε από τις πωλήσεις της εταιρείας στη Γερμανία και εν συνεχεία σε ολόκληρη την Ευρώπη πριν γίνει CEO της Audi Canada το 2009.

Έχει επίσης διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Audi στο Ηνωμένο Βασίλειο και επικεφαλής των πωλήσεων στην Αμερική.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network