Ποια premium φίρμα αυτοκινήτων θα συνεργαστεί με την κινεζική Chery

Μεγάλη ευρωπαϊκή φίρμα premium αυτοκινήτων θα συνεργαστεί με την Chery και τα επόμενα αυτοκίνητά της θα χρησιμοποιούν πλατφόρμα των κινέζων.

Tiggo & Promax της κινεζικής Chery

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Jaguar Land Rover (JLR) είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με την Chery, την 3η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στις πλατφόρμες ηλεκτρικών οχημάτων της τελευταίας. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη για την κατασκευή αυτοκινήτων στην Κίνα, οπότε η είδηση μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη.

Διαβάστε Επίσης

Αυτό το νέο σχήμα κοινής χρήσης πλατφόρμας EV επιβεβαιώθηκε επίσης και από έναν εκπρόσωπο της εταιρείας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο Reuters κατά τη διάρκεια πρόσφατης παρουσίασης, λέγοντας ότι δύο premium ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ενδιαφέρονται για την αρχιτεκτονική Chery E0Χ.

Και υβριδικά σε πάτωμα της Chery

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, η JLR σκοπεύει να κατασκευάσει υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην πλατφόρμα Chery. Τα μελλοντικά EV και PHEV της JLR θα μοιράζονται την πλατφόρμα και την τεχνολογία με τα οχήματα της πολυτελούς μάρκας Exeed της Chery.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα κάνουν το ντεμπούτο τους τα πρώτα plug-in της JLR με βάση το πάτωμα της Chery, αλλά η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να λανσάρει έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026 που θα αφορούν όλες τις μάρκες της.

Διαβάστε Επίσης

Το πρώτο νέο EV της JLR θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος, όμως δεν γνωρίζουμε αν θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Chery.

Ο όμιλος Jaguar-Land Rover, θυγατρική της ινδικής Tata Motors από το 2008, έχει μέχρι στιγμής μόνο ένα ηλεκτρικό μοντέλο στο portfolio της, την Jaguar I-Pace.

Σε μια αλλαγή της στρατηγικής της πέρυσι, η JLR ανακοίνωσε ότι οι Range Rover, Defender, Discovery και Jaguar θα αποτελούν πλέον ξεχωριστές υπο-μπράντες. Η JLR και η Chery έχουν μια κοινοπραξία στην Κίνα από το 2012, η οποία χειρίζεται την τοπική παραγωγή της Jaguar XF με μακρύ μεταξόνιο, του Range Rover Evoque και του Land Rover Discovery Sport.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network