Πωλείται το Fiat 500L που χρησιμοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος στη Ν. Υόρκη

Το ξεχωριστό αυτό όχημα, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως μπορει να πιάσει τιμή ακόμη και 90.000 ευρώ.

Fiat 500L Popemobile

Η λογική λέει πως η εικόνα ενός Fiat 500L δεν προκαλεί ενθουσιασμό, αλλά αυτό δεν είναι ένα 500L σαν όλα τ' άλλα. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς χρησιμοποιήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη το 2015.

Διαβάστε Επίσης


Σύμφωνα με τον οίκο RM Sotheby's, το όχημα παραχωρήθηκε από τη Fiat Chrysler Automobiles και χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα από τον Πάπα Φραγκίσκο. Όπως μπορείς να δεις στα πλάνα από το ταξίδι, ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην 5η Λεωφόρο με το 500L και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα ειδικά τροποποιημένο τζιπ που επέτρεψε στο κοινό να τον δει καλύτερα.

Μετά την επίσκεψη του Πάπα, το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε στην παρέλαση της St Patrick's day το 2016. Στη συνέχεια, έγινε δωρεά από την Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης σε μια δημοπρασία για τη στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων, της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών αρωγής. Συγκέντρωσε περίπου 76.100 ευρώ και η καταχώριση αναφέρει ότι "πιστεύεται πως ήταν το πρώτο παπικό όχημα που πωλήθηκε από την Αρχιεπισκοπή".

Fiat 500L Popemobile


Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν καινούργιο και έχοντας μόλις 1.244 χιλιόμετρα στο κοντέρ. Αν και στην καταχώριση δεν αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες, το μοντέλο είναι όπως μπορούμε να δούμε χρώματος γκρι μεταλλικού, με λεπτομέρειες χρωμίου και μαύρα διακοσμητικά στοιχεία.
Fiat 500L Popemobile


Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα 500L Lounge, το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με θερμαινόμενα δερμάτινα μπροστινά καθίσματα, αυτόματο σύστημα κλιματισμού δύο ζωνών και σύστημα infotainment Uconnect 5 ή 6,5 ιντσών. Η ισχύς προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.4 λίτρων που αποδίδει 160 ίππους 250 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο στέλνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς.

Το συγκεκριμένο όχημα, αναμένεται να πιάσει μεταξύ 45.000 και 90.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από το παλιό παραστατικό πώλησης, καθώς και από έναν προηγούμενο τίτλο που αναφέρει ως ιδιοκτήτη την Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network