BMW i16: Έτσι θα ήταν ο διάδοχος της BMW i8

Το μέλλον των hypercars της BMW θα έμοιαζε κάπως έτσι. Αντί για την εντυπωσιακή i16 όμως, ήρθε η ΧΜ.

BMW i16

Ο κόσμος του αυτοκινήτου δεν το έμαθε ποτέ, όμως η BMW είχε ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε έναν πιθανό διάδοχο της i8 και αυτό είναι σίγουρα ένα project που όλοι μας θα θέλαμε να έχει φτάσει στην παραγωγή. Η BMW i16 είναι ένα μοντέλο που σχεδιάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, όμως φαίνεται πως το timing δεν ήταν σύμμαχός της, καθώς η πανδημία έβαλε πρόωρο τέλος σε όποια σχέδια μπορεί να έκανε η BMW για έκδοση παραγωγής.

Διαβάστε Επίσης

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW, Domagoj Dukec, αποκάλυψε τα μυστικά σκίτσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας ένα αυτοκίνητο που διατηρεί τις εντυπωσιακές γραμμές της i8 και ενδεχομένως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό του εκθεσιακού Vision M Next που αποκαλύφθηκε το 2019.

BMW i16

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Dukec, "αυτό είναι άλλο ένα καλά κρυμμένο μυστικό: η i16. Αναπτύχθηκε ως διάδοχος της BMW i8 και είναι ένα έργο στο οποίο συμμετείχα προσωπικά". Μέσα σε λιγότερους από 12 μήνες το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο, εσωτερικά και εξωτερικά. Το κλειδί ήταν να χρησιμοποιηθεί η σύνθετη δομή της BMW i8 και αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά, θα διακρίνει αρκετά στοιχεία.

Στοιχεία από την i16 στο Vision M Next

Βέβαια, το concept Vision M Next του 2019 είχε αναφερθεί πως θα αποτελούσε τη βάση ενός μοντέλου που θα έβγαινε στην παραγωγή μερικά χρόνια αργότερα. Θυμίζουμε πως εφοδιαζόταν με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο σε συνδυασμό με ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων, με την συνολική απόδοση να φτάνει τους 600 ίππους. Η BMW ανέφερε πως ακόμη και σε λειτουργία EV, το Vision M είχε περισσότερη ισχύ απ' ότι συνολικά η i8.

BMW i16

Επίσης, η BMW στόχευε σε ένα βάρος αμαξώματος μεταξύ 1.600 και 1.700 κιλών. Η εντυπωσιακή σιλουέτα του αυτοκινήτου που δανείζεται αισθητικά στοιχεία ακόμη κι από την Μ1, δείχνει ένα μοντέλο που δεν απέχει πολύ από την παραγωγή. O Dukec αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ενώ εμείς πιέσαμε, ο κόσμος άλλαξε το 2020. Και έτσι, οι εργασίες για το έργο έπρεπε δυστυχώς να σταματήσουν. Αλλά έτσι είναι η ζωή μερικές φορές. Ως σχεδιαστές, είμαστε εξοικειωμένοι με τις πολλές ανατροπές τέτοιων έργων".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network