Ανανέωση για τις Mercedes GLE και GLE Coupe - Τι αλλάζει

Περιορισμένες αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση και ήπια υβριδικές και plug-in εκδόσεις στο σύνολο της γκάμας, είναι τα βασικά στοιχεία του ανασχεδιασμένου SUV της Mercedes στη μεγάλη κατηγορία.

Mercedes GLE Coupe
Mercedes GLE Coupe
Mercedes-AMG GLE 53 & 63S
Mercedes GLE
Mercedes GLE Coupe
Mercedes-AMG GLE 53 & 63S
Mercedes GLE
Mercedes-AMG GLE 53 & 63S

Οι ανανεωμένες Mercedes GLE και GLE Coupe θα έρθουν στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι του 2023, ωστόσο η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν το SUV της στη μεγάλη κατηγορία.

Αισθητικές αλλαγές

Ακολουθώντας τον κανόνα που θέλει τις εκδόσεις facelift των αυτοκινήτων να περιλαμβάνουν ελάχιστες αισθητικές αλλαγές, οι Mercedes GLE και GLE Coupe χαρακτηρίζονται από περιορισμένης έκτασης αλλαγές στη μάσκα και το πίσω μέρος. Αυτές εστιάζονται στις εισαγωγές αέρα των εμπρός προφυλακτήρων, την αύξηση των χρωμιομένων διακοσμητικών και κάποιων αλλαγών στους προβολείς.

Mercedes GLE

Στο ίδιο μήκος κύματος και το εσωτερικό, με το νέο τιμόνι με τα πλήκτρα αφής που συναντάμε σε όλες τις νέες Mercedes να έχει ενσωματωθεί στον εξοπλισμό των νέων GLE και GLE Coupe. Επιπλέον, υπάρχουν επενδύσεις χρωμίου στους αεραγωγούς και επένδυση Piano Black Flowing Lines, κάτι που λογικά δεν θα παρατηρήσεις, εκτός κι αν είχες στην κατοχή σου την προηγούμενη GLE ή κάποια Maybach.

Πλέον και plug-in υβριδικές εκδόσεις

Αυτό ήταν όλο; Ε ναι, για την εμφάνιση μιλάμε, τι περίμενες; Τα μεγαλύτερα νέα έρχονται από την προσθήκη ήπια υβριδικών και plug-in υβριδικών συστημάτων στο σύνολο της γκάμας. Πρόκειται για μια κίνηση που παρατηρούμε από πολλές εταιρείες και είναι απαραίτητη για την μείωση του μέσου όρου εκπομπών ρύπων και την ήπια μετάβαση στον εξηλεκτρισμό ενός μοντέλου.

Mercedes GLE Coupe

Έτσι λοιπόν, οι βασικές εκδόσεις των GLE εφοδιάζονται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V (GLE 450, GLE 300d, GLE 450d), ενώ ακολουθούν οι plug-in εκδόσεις GLE 400e και GLE 350de που είναι αυτές που παρουσιάζουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στην πρώτη περίπτωση, ο 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης 2.0lt συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 31,2kWh. Η συνολική ισχύς ανέρχεται σε 381 ίππους και η μέγιστη ροπή σε 600Nm. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε έναν δίλιτρο diesel με την ίδια ακριβώς μπαταρία. Η ισχύς εδώ είναι 333 ίπποι και η μέγιστη ροπή 750Nm. Και οι δύο εκδόσεις είναι τετρακίνητες (4MATIC), με κορυφαίο χαρακτηριστικό τη μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία, που κυμαίνεται μεταξύ 98-107km.

Ικανή και εκτός δρόμου

Παράλληλα η Mercedes, θέλοντας να τονίσει τις εκτός δρόμου δυνατότητες των GLE και GLE Coupe, σου δίνει τη δυνατότητα να τις επιλέξεις με το πακέτο off road. Σε αυτό περιλαμβάνεται προστατευτική ποδιά του πατώματος και αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά σχεδόν 3cm, καθώς και η σχετική επιλογή "off road” στα προγράμματα οδήγησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη έκδοση, το βάρος ρυμούλκησης μπορεί να φτάσει έως και τους 3,5 τόνους.

Mercedes-AMG GLE 53 & 63S

Στην κορυφή της γκάμας των Mercedes GLE και GLE Coupe βρίσκονται όπως είναι αναμενόμενο οι εκδόσεις AMG GLE 53 και 63S, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τις ίδιες αισθητικές αλλαγές, ίδια ισχύ με πριν (435 και 612 ίππους), αλλά αυξημένη ροπή και πλουσιότερο εξοπλισμό. Ειδικά για τις εκδόσεις AMG, η Mercedes διαθέτει δύο νέα χρώματα, τα alpine grey uni και το sodalite blue metallic, ενώ η κορυφαία 63S εφοδιάζεται με ζάντες 22 ιντσών στο βασικό της εξοπλισμό.

Best of Network