Ο CEO της Renault εξηγεί το πρόβλημα που προκαλεί το Euro 7 στην ηλεκτροκίνηση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault και πρόεδρος του ACEA ξαναμιλά κατά του πλαισίου ρύπων Euro 7 και εξηγεί γιατί δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη της ηλετροκίνησης

O επικεφαλής της Renault Luca de Meo

Ο Luca De Meo Διεύθυνων Σύμβουλος της Renault επέκρινε τους Ευρωπαίους νομοθέτες για τις προτάσεις που θέτουν τις βάσεις για το νέο αυστηρότερο κανονισμό ρύπων Euro 7 που θα ισχύσουν από τον Ιούλιο του 2025 – για όλα τα οχήματα πλην των λεωφορείων και των φορτητών που θα ισχύσει δύο χρόνια αργότερα - και ευχαρίστησε την ιταλική κυβέρνηση που αντιτίθεται σε αυτούς.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι η Ιταλία και οι σύμμαχοί της στην ΕΕ "έχουν τους αριθμούς" για να μπλοκάρουν τον κανονισμό Euro 7. Ο ιταλός De Meo είναι επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οπότε οι τοποθετήσεις του επί του θέματος έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Διαβάστε Επίσης

"Θέλουν να εισαγάγουν έναν νέο κανονισμό που θα μας αποσπάσει από τον στόχο μας να μετασχηματίσουμε τον κλάδο", δήλωσε ο De Meo και συνέχισε: "Αυτό θα απαιτούσε από εμάς να επενδύσουμε πολλά χρήματα σε τεχνολογίες που δεν έχουν μέλλον. Γι' αυτό εύχομαι η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναθεωρήσει τις προθέσεις της". Τοποθετήσεις επί του θέματος έχουν κάνει και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι χώρες της ΕΕ και οι νομοθέτες αναμένεται να διαπραγματευτούν εφέτος την προτεινόμενη νέα νομοθεσία Euro 7, η οποία αυστηροποιεί τα όρια εκπομπών ρύπων συμπεριλαμβανομένων των οξειδίων του αζώτου και του μονοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως προθεσμία το 2035 για τη σταδιακή κατάργηση της παραγωγής αυτοκινήτων με συμβατική τεχνολογία που καταναλώνουν βενζίνη ή diesel, αν και πρόσφατα εισήγαγε εξαίρεση για τα οχήματα που κινούνται με συνθετικά καύσιμα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network