Τα Zoom και TikTok εισβάλλουν και στα αυτοκίνητα

Η απόφαση ενσωμάτωσης της εφαρμογής τηλεδιάσκεψης Zoom, αλλά και του TikTok στα συστήματα infotainment των αυτοκινήτων, δημιουργούν προβληματισμό αναφορικά με την ασφάλεια.

Mercedes E-Class 2023

Ένα από αυτά που μας έμαθε η πανδημία, είναι πως ακόμη και σε συνθήκες lockdown, όπως τα σχολεία, έτσι και κάποιες επιχειρήσεις, μπορούν να εξακολουθήσουν να λειτουργούν με τα στελέχη τους να επικοινωνούν μέσω τηλεδιασκέψεων. Βέβαια αυτό ήταν κάτι που έφερε σε πρώτο πλάνο την εφαρμογή Zoom και πλέον, μπορεί η πανδημία να απομακρύνεται σιγά σιγά από το προσκήνιο, όμως το Zoom φαίνεται πως επεκτείνεται και σε άλλες πτυχές της καθημερινότητάς μας. Όπως για παράδειγμα το περιβάλλον του αυτοκινήτου μας.

Διαβάστε Επίσης

Ήδη κάποιοι κατασκευαστές όπως η Mercedes και ο όμιλος VW, ανακοίνωσαν πως θα ενσωματώσουν στα συστήματα infotainment των μοντέλων τους την εφαρμογή Zoom, αλλά και το TikTok. Η απάντησή τους στα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν, είναι πως θα έχουν λάβει όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας, ώστε να αποτρέπουν την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Mercedes E-Class 2023

Μάλιστα στην τοποθέτησή του ο Alexander Schoenhals, μηχανικός της Mercedes που εργάστηκε πάνω στις ενσωματώσεις εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών στα μοντέλα της εταιρείας, υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης επιλογής, λέγοντας πως "οι πελάτες μας έχουν ζητήσει να μπορούν να χρησιμοποιούν εργαλεία τηλεδιάσκεψης εντός του αυτοκινήτου”.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται σε έναν διαρκή ανταγωνισμό με την Tesla η οποία δείχνει να ηγείται στον τομέα της συνδεσιμότητας και η οποία έχει ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο πως μια over-the-air αναβάθμιση λογισμικού θα προσθέσει την τηλεδιάσκεψη Zoom με τη χρήση κάμερας και μικροφώνου στα αυτοκίνητά της. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της ενσωμάτωσης τέτοιων εφαρμογών στα αυτοκίνητα, δημιουργεί εύλογο προβληματισμό στους υποστηρικτές της ασφάλειας, οι οποίοι και αμφισβητούν τη λογική πίσω από τη συγκεκριμένη επιλογή.

Με τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στις ΗΠΑ να βρίσκονται σε υψηλό 16 ετών, ανησυχούν ότι η τοποθέτηση τέτοιου είδους εφαρμογών στα αυτοκίνητα, στέλνει λάθος μηνύματα σχετικά με την απόσπαση της προσοχής των οδηγών.

Best of Network