AC Cobra GT Roadster: Ανοιχτή απόλαυση 654 ίππων

H σειρά AC Cobra επανέρχεται στο προσκήνιο μέσω της νέας έκδοσης Roadster υψηλών επιδόσεων. Η λίστα παραγγελιών έχει ανοίξει από τον περασμένο Δεκέμβριο με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν τον προσεχή Απρίλιο.

AC Cobra GT Roadster
AC Cobra GT Roadster
AC Cobra GT Roadster
AC Cobra GT Roadster
AC Cobra GT Roadster
AC Cobra GT Roadster

H βρετανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων AC Cars είναι η παλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Βρετανίας με ενεργή και συνεχή παρουσία από το 1901. Το νέο δημιούργημα της εταιρείας είναι ένα μοντέλο Roadster υψηλών επιδόσεων που παράγεται με τη χρήση νέων μεθόδων κατασκευής και συναρμολόγησης. Τα πρώτα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο καθώς οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο.

AC Cobra GT Roadster

Ο θρύλος εκσυγχρονίστηκε υπέροχα

Δομικά το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και αναπτύχθηκε ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Cecomp s.p.a. καθώς θα έπρεπε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός V8 κινητήρα με ισχύ 654 ίππων. Το απόβαρο της κατασκευής είναι κάτω από τα 1.500 κιλά, συνθήκη που ευνοεί τις επιδόσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο AC Cobra GT Roadster χρειάζεται χρόνο 3,4 δλ. για τα 0-100 με τις ανέσεις όμως ενός μοντέλου grand tourer.

AC Cobra GT Roadster

Με τη συνεργασία του ομίλου Icona Design, το ιδιαίτερο αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και η εικόνα του παραπέμπει σε μεγάλο βαθμό στα μοντέλα της εταιρείας από την δεκαετία του 1960. Γενικότερα, η σχεδίαση του νέου AC Cobra έχει πολλές αναφορές στο μοντέλο βάσης AC Cobra Mk VI που παράγεται από το 2009 μέχρι σήμερα. Βεβαίως σε μια εκσυχρονισμένη εκδοχή που όμως διατηρεί, όσο το δυνατόν περισσότερο τις αρχικές διαστάσεις.

AC Cobra GT Roadster

Μόνο το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 284 χιλ. (συνολικά 2,570 μ.) σε σύγκριση με το AC Cobra Mk VI και ελάχιστα το μήκος (κατά περίπου 11 εκατοστά). Μικρή διεύρυνση έχει γίνει και στα μετατρόχια του μοντέλου αλλάζοντας ουσιαστικά το ίχνος του στο δρόμο. Κάτι που σε συνδυασμό με την καλύτερη κατανομή βάρους μεταξύ των δύο αξόνων έχει βελτιώσει την συμπεριφορά του στο όριο. Και σα να μην έφθαναν αυτά, το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας συνέβαλε στα μέγιστα στην σχεδίαση και ρύθμιση της ανάρτησης καθ' όλη την διάρκεια των τριών χρόνων εξέλιξης του μοντέλου.

AC Cobra GT Roadster

Και αρκετά χειροποίητα στοιχεία

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στο σχεδιασμό του εσωτερικού και στο φινίρισμα. Σε μεγάλο βαθμό γίνεται χειροποίητη δουλειά που με τη σειρά της διασφαλίζει την επίτευξη της απαιτούμενης ποιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Στο ταμπλό συνδυάζεται το σύγχρονο με το κλασικό καθώς υπάρχουν κομψά αναλογικά όργανα μαζί με την ψηφιακή τεχνολογία της εποχής. Στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του αυτοκινήτου θα βρείτε μεταξύ άλλων ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό και τεχνολογία πλοήγησης μαζί με ένα εξελιγμένο σύστημα infotainment, στοιχεία που δεν ήταν δεδομένα σε προηγούμενες κατασκευές της AC Cars.

AC Cobra GT Roadster

Και επειδή όλα κρίνονται στο ταμείο, οι 285.000 στερλίνες (περίπου 320.000 ευρώ) που κοστίζει το AC Cobra GT Roadster στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα λέγαμε πως υπερβαίνει τα εσκαμμένα ακόμα και για μια κατασκευή τόσο μοναδική και ιδιαίτερη. Εκεί έξω υπάρχουν πολλά sport cars αλλά και supercars σε αυτό το επίπεδο τιμής από εξαίρετους κατασκευαστές της Γερμανία και της Ιταλίας.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network