Πώς θα μοιάζει το ηλεκτρικό Tiguan; Σίγουρα όχι με ID.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Tiguan θα είναι το πρώτο μοντέλο της VW που θα χρησιμοποιήσει το νέο πάτωμα MEB+ και η εμφάνισή του θα διαφέρει τόσο από εκείνη των συμβατικών εκδόσεων όσο και από εκείνη των μοντέλων ID.

VW Tiguan

Σε περίπτωση που σε απασχολεί, πηγές μέσα από τη VW αναφέρουν πως η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Tiguan, δεν θα είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο με την εμφάνιση του δημοφιλούς SUV της εταιρείας που γνωρίζουμε από τις συμβατικές εκδόσεις. Κι αν αυτό είναι κάτι που σε κάνει να θεωρήσεις πως θα έχει κοινά αισθητικά στοιχεία με τη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της VW με την ονομασία ID, κάνεις λάθος. Απ' ότι φαίνεται, το ηλεκτρικό Tiguan θα έχει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα.

VW Tiguan

Γιατί θα διαφέρει το Tiguan από την οικογένεια ID.;

Η αλήθεια είναι πως η VW παραδοσιακά δεν συνηθίζει να διαφοροποιεί σημαντικά την σχεδίαση των μοντέλων της, ακόμη κι από γενιά σε γενιά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οπτικά, το ηλεκτρικό Tiguan θα έχει περισσότερα στοιχεία από τα μοντέλα της εταιρείας με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ώστε να προσελκύσει πελάτες που δεν βρίσκουν ιδιαίτερα ελκυστική τη σχεδίαση των μοντέλων ID.

Διαβάστε Επίσης

Σε επίπεδο ονόματος βέβαια, η VW αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το ηλεκτρικό Tiguan, να ονομαστεί ID. Tiguan. Σε κάθε περίπτωση, θα βασίζεται στην τρίτη γενιά του μικρομεσαίου SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο θα λανσαριστεί φέτος. Πίσω από τη σχεδίαση του νέου μοντέλου, βρίσκεται ο νέος επικεφαλής σχεδιαστής της VW, Andreas Mindt, ο οποίος μετακινήθηκε πρόσφατα στη θέση αυτή από την Bentley.

VW Tiguan

Το ηλεκτρικό Tiguan θα είναι το πρώτο μοντέλο της VW που θα χρησιμοποιήσει μια εξελιγμένη εκδοχή της ηλεκτρικής πλατφόρμας MEB που ονομάζεται MEB+ και η οποία θα χαρακτηρίζεται από υψηλότερες ταχύτητες φόρτισης και μεγαλύτερη αυτονομία. Η παραγωγή του μοντέλου θα γίνεται στο εργοστάσιο της VW στο Βόλφσμπουργκ και αναμένεται να ξεκινήσει το 2026. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, θα προστεθεί από φέτος η παραγωγή και του επίσης ηλεκτρικού ID.3.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network