Μήπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν πρέπει να μπαίνουν σε επιβατικά πλοία;

Αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση που μόλις άνοιξε μετά την απόφαση εταιρείας με κρουαζεριόπλοια να μην μεταφέρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και θα δεις ότι ο λόγος είναι σοβαρός

Κρουαζιερόπλοιο

Θα πρέπει να βρούμε ένα νέο όρο για αυτούς που φοβούνται/ δεν εμπιστεύονται/ εχθρεύονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δεν τον έχουμε βρει ακόμα. Όπως δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος να σβήσεις την φωτιά σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Τώρα σκέψου ότι δυσκολεύονται να σβήσουν αυτές τις φωτιές εξοπλισμένες ομάδες της πυροσβεστικής. Φαντάσου λοιπόν τι θα γίνει αν μια τέτοια πυρκαγιά ξεσπάσει σε ένα επιβατικό πλοίο. Ακούγεται τρομακτικό ε; Διάβασε γιατί μια εταιρεία με κρουαζιερόπλοια αποφάσισε να μην μεταφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Θυμάσαι το ναυάγιο του Felicity Ace; 

Θυμήσου τι συνέβη στο φορτηγό πλοίο Felicity Ace πέρυσι την άνοιξη. Το καλό ήταν ότι, καθώς επρόκειτο για φορτηγό πλοίο, ο αριθμός των μελών του πληρώματος στο πλοίο ήταν πολύ μικρός. Τι θα γινόταν αν συνέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο; Αυτό το ερώτημα έθεσε η νορβηγική εταιρεία κρουαζιέρας Havila Kystruten στην εταιρεία συμβούλων Proactima AS, όταν η νορβηγική κυβέρνηση της ζήτησε να αρχίσει να μεταφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ορισμένα από τα παράκτια κρουαζιερόπλοιά της. Η απάντηση, όπως ανέφερε πρόσφατα το Maritime Executive, ήταν "απολύτως όχι".

Η Proactima AS διαπίστωσε ότι, παρόλο που τα πλοία ήταν σύγχρονα και ικανά να αντιμετωπίσουν μια πυρκαγιά από πετροχημικά, ο κίνδυνος πυρκαγιάς από λίθιο ή ακόμη και από υδρογόνο ήταν πολύ μεγάλος για να δικαιολογηθεί. Επιπλέον, αν συνέβαινε μια τέτοια, οι πιθανότητες να την κατασβέσουν χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών δεν άξιζαν το ρίσκο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια πυρκαγιά λιθίου, εκτός του ότι ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες, παράγει επίσης πολλούς τοξικούς ατμούς.

Ναι, αλλά και αυτά πλοία έχουν μπαταρίες λιθίου

Τα ολοκαίνουργια πλοία της Havila χρησιμοποιούν μπαταρίες αποθήκευσης λιθίου, αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Για παράδειγμα, οι ναυτιλιακοί κανονισμοί αναφέρουν ότι ένα πλοίο που τις χρησιμοποιεί πρέπει να τις έχει σε ξεχωριστό πυράντοχο χώρο με σύστημα πυρόσβεσης σχεδιασμένο ειδικά για τον τύπο μπαταρίας που χρησιμοποιείται.

Άραγε αυτή η απόφαση της Havila Kystruten θα έχει αντίκτυπο σε άλλα οχηματαγωγά ή επιβατικά/ οχηματαγωγά πλοία; Ποιες προφυλάξεις θα πρέπει να λάβουν τα μεγάλα μεταφορικά πλοία για να μην ξανασυμβεί μια κατάσταση όπως αυτή που είδαμε στο Felicity Ace;

Best of Network