Δημοπρατείται Ferrari 430 Scuderia με 110km στο οδόμετρο

Η απορία πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πλανάται πάντοτε στον αέρα μέχρι το σφυρί κάποιου οίκου δημοπρασιών, χτυπώντας να σημάνει την αλλαγή κατόχου για μία Ferrai που είναι κυριολεκτικά σαν καινούργια.

Ferrari 430 Scuderia

Έχει συμβεί σε όλους μας. Κάποια στιγμή αγοράσες ένα ρούχο που για έναν αδιευκρίνιστο λόγο, από τη στιγμή που το έβαλες στη ντουλάπα σου, το καταδίκασες να παραμείνει εκεί για πάντα. Μέχρι το σημείο που αφού περάσουν αρκετά χρόνια, το βλέπεις και προσπαθείς να θυμηθείς τι σκεφτόσουν όταν το αγόραζες. Ναι, αυτό είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Αλλά με ρούχα, όχι με αυτοκίνητα.

Και λέγοντας αυτοκίνητα, δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε μοντέλο της διπλανής πόρτας, αλλά για την Ferrari 430 Scuderia του 2009 που βλέπεις μπροστά σου. Ένα από τα σπουδαιότερα σπορ αυτοκίνητα της περασμένης 15ετίας, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, "αυτοματοποιημένο" χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που ρυθμίζεται κατά -σωστή- βούληση.

Ferrari 430 Scuderia

Η συγκεκριμένη Ferrari λοιπόν, αφού πέρασε στα χέρια του ιδιοκτήτη της, διένυσε συνολικά το αστρονομικό νούμερο των... 110km και επέστρεψε στο γκαράζ όπου και παρέμεινε για πάνω από μία δεκαετία. Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το σκηνικό όπου παίζονται οι επόμενες πράξεις σε σίριαλ με παρόμοια υπόθεση, είναι εκείνο των δημοπρασιών. Το Silverstone Auctions στο Race Retro Show του Warwickshire είναι αυτό που θα πρέπει να απευθυνθείς αν σου άνοιξε η όρεξη.

Οι άνθρωποι του οίκου, εκτιμούν πως η τιμή που θα πιάσει η 430 Scuderia θα κυμανθεί μεταξύ 170-200.000 ευρώ. Όμως για μισό λεπτό. Γύρω στις €190.000 δεν κόστιζε η συγκεκριμένη έκδοση ως καινούργια; Αν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τότε είναι μάλλον σίγουρο πως ο νέος ιδιοκτήτης αυτής της Ferrari θα έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως έκανε μια πολύ καλή επένδυση.

Ferrari 430 Scuderia

Ακόμη κι έτσι όμως, το ερώτημα θα παραμένει πάντοτε. Ποιος αγοράζει μια από τις σπουδαιότερες Ferrari όλων των εποχών, με κινητήρα V8 500 ίππων, από την οποία έχει αφαιρεθεί κάθε περιττό βάρος και άνεση, μέχρι του σημείου να μην απομείνει τίποτα άλλο παρά μόνο θόρυβος, ταχύτητα και ανόθευτη αίσθηση, και μετά την παρατάει σε ένα γκαράζ; Ας ελπίσουμε πως ο νέος κάτοχος θα ενδώσει στον πειρασμό της οδήγησης μιας 430 Scuderia.

Best of Network