Πωλείται η μοναδική μαύρη ματ Ferrari Enzo που υπάρχει

Η μοναδική μαύρη ματ Ferrari Enzo που βγήκε ποτέ από την γραμμή παραγωγής του Μαρανέλο για τον Σουλτάνο του Μπρουνέι, πωλείται

Ferrari Enzo Nero Opaco

Ένα αυτοκίνητο πολύ μπροστά από την εποχή του ήταν η Ferrari Enzo όχι μόνο γιατί ήταν ένα σωστό hypercar πριν καλά καλά υπάρξει ο όρος και η συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, αλλά γιατί ήδη από το 2004 διέθετε ένα ξεχωριστό χρωματολόγιο, με αποχρώσεις που έγιναν trend πολλά χρόνια αργότερα. Αυτό συνέβαινε γιατί η παραμετροποίηση ήταν ανέκαθεν πολύ ψηλά στις παροχές των αυτοκινήτων που παρέδιδε και ακριβώς για αυτό, τύποι σαν εκείνους που αποτελούν την βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι, φρόντιζαν να παραγγέλνουν ό,τι πιο ιδιαίτερο τους κατέβαινε στο μυαλό. 

Ferrari Enzo Nero Opaco

Βασιλική Ferrari Enzo 

Έτσι το 2004, έχοντας ήδη την μεγαλύτερη συλλογή από μοναδικές Ferrari ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, παρήγγειλε μια Ferrari Enzo χρώματος Nero Opaco, δηλαδή μαύρο ματ. Η απόχρωση δεν ήταν διαδεδομένη τότε και δεν υπήρχε κανένα εργοστασιακό αυτοκίνητο που να διατίθεται σε μαύρο ματ. Όμως ο Σουλτάνος αυτό ήθελε. Και ο Σουλτάνος είχε ήδη αγοράσει αμέτρητες Ferrari, οπότε δεν του έφερνες αντίρρηση. Έτσι στις 15 Οκτωβρίου του 2004 βγήκε από το Μαρανέλο η πρώτη και μοναδική μαύρη ματ Ferrari Enzo. Μέχρι τότε η συντριπτική πλειονότητα των αυτοκινήτων ήταν βαμμένα είτε σε κόκκινο, κίτρινο ή μαύρο χρώμα, ενώ λίγα άλλα αυτοκίνητα επιλέχθηκαν σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε, του ασημί, του γκρι ή του λευκού. Ορισμένα από αυτά τα χρώματα ήταν σπάνια και χρειάζονταν πολύ ιδιαίτερη σχέση με την εταιρεία προκειμένου να επιτραπεί η επιλογή ενός one-off χρώματος εκείνη την εποχή.  

Ferrari Enzo Nero Opaco

Η συγκεκριμένη Ferrari Enzo κατασκευάστηκε εξ αρχής με γνώμονα το μαύρο ματ χρώμα. Έτσι είχε ασορτί δερμάτινο εσωτερικό με ταπετσαρίες Nero. Αυτό το πρωτοποριακό total black για την εποχή εξατομικεύτηκε περαιτέρω με καθίσματα μεγάλου μεγέθους και όργανα Rosso. Το μοναδικό αυτοκίνητο διατηρήθηκε στην κατοχή της βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο και στη συνέχεια ταξίδεψε στην χώρα της Ασίας.  

Ferrari Enzo Nero Opaco

Ανυπολόγιστη; 

Πρόσφατα το αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε αισθητική αποκατάσταση από την Carrozzeria Zanasi, το επίσημο εργαστήριο βαφής για όλα τα Hypercars, τις εκδόσεις Tailor-Made και τα αυτοκίνητα της σειράς Icona της Ferrari. Με αποδείξεις συνολικού ύψους άνω των 110.000 €, η Zanasi επιμελήθηκε την αισθητική του αυτοκινήτου εκτενώς, αντικαθιστώντας όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως τους χαρακτηριστικούς διακόπτες, τους μπροστινούς και πίσω προβολείς, το πίσω τζάμι του καπό και μια πλήρη βαφή στο υπέροχο αρχικό Nero Opaco του αυτοκινήτου.

Ferrari Enzo Nero Opaco

Το γεγονός πως προέρχεται από την βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι, αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύ ισχυρό ατού στην αύξηση της τιμής της συγκεκριμένης Ferrari. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα πουλήθηκε η μοναδική λευκή Ferrari Enzo που φτιάχτηκε στο Μαρανέλο, χωρίς να γνωρίζουμε την τιμή της, ενώ απλές Enzo πωλούνται περίπου στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Η μαύρη Ferrari θα δημοπρατείται με άκρα ιδιωτικότητα από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου στο Μαρανέλο.

Best of Network