Αυτή είναι η Lamborghini Huracan Sterrato παραγωγής

Μετά από πολλές φωτό επιτέλους βλέπουμε πώς θα βγει από την γραμμή παραγωγής το πρώτο supercar της Lamborghini που μπορεί να διακριθεί και σε off road διαδρομές

LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO
LAMBORGHINI Huracan STERRATO

Η Lamborghini παρουσιάζει επίσημα τη νέα Huracan Sterrato στην Art Basel στο Miami Beach και αναφέρει ότι είναι "το πρώτο supercar σχεδιασμένο για μέγιστη οδηγική απόλαυση ακόμα και μακριά από την άσφαλτο σε σαθρές ή χωμάτινες επιφάνειες...". Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι καθώς πλέον υπάρχει και η Porsche 911 Dakar. Δεν είναι γνωστό ποια φίρμα σκέφτηκε πρώτη να βάλει στην παραγωγή ένα off road supercar αλλά είναι σίγουρο ότι αυτή τη στιγμή συμβάλλουν στο να (ανα)δημιουργηθεί η κατηγορία των off road supercars -τα καλύτερα εκ των οποίων είναι μαζεμένα εδώ.

LAMBORGHINI Huracan STERRATO

Γιατί παρουσίαση σε μια έκθεση εικαστικών τεχνών;

Σε αυτήν την ερώτηση απαντά ο CEO της Lambo Stephan Winkelmann τονίζοντας ότι "Η παρουσίαση του αυτοκινήτου στην Art Basel στο Μαϊάμι αντικατοπτρίζει πώς, ακριβώς όπως ένα avant-garde έργο τέχνης, η Sterrato αντιπροσωπεύει μια ριζοσπαστική και πρωτότυπη ερμηνεία της έννοιας supercar...".

Σε σύγκριση με την Huracán EVO, η Sterrato διαθέτει μια ανανεωμένη έκδοση του συστήματος LDVI (Lamborghini Integrated Vehicle Dynamics), με ειδικές λειτουργίες STRADA και SPORT και φέρνει για πρώτη φορά στη σειρά Huracan τη λειτουργία RALLY για συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

LAMBORGHINI Huracan STERRATO

"Με την Sterrato, έχουμε συνδυάσει με μοναδικό τρόπο την οδηγική εμπειρία ενός πραγματικού super sport αυτοκινήτου και τη διασκέδαση της οδήγησης ενός αυτοκινήτου ράλι", εξήγησε ο Rouven Mohr, Chief Technical Officer της Lamborghini.

LAMBORGHINI Huracan STERRATO

Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 44 mm σε σχέση με την Huracan EVO για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης, όπως και το πλάτος του εμπρός (+30 mm) και του πίσω (+34 mm) μετατρoχίου. Προστατευτικά στο αμάξωμα, αλουμινένιο προστατευτικό στο κάτω μέρος του αμαξώματος και τα ενισχυμένα μαρσπιέ είναι απαραίτητα για off road διαδρομές. Η κλασική εισαγωγή αέρα που βρίσκεται στο πίσω μέρος βοηθά επίσης στην τροφοδοσία του κινητήρα με καθαρό αέρα κατά την οδήγηση σε σκονισμένες πίστες.   

Φυσικά V10 και τετρακίνητη

Η Huracán Sterrato εφοδιάζεται με έναν κινητήρα V10 5,2 λίτρων με μέγιστη ισχύ 600 ίππους και 560 Nm ροπής (στις 6500 σ.α.λ.), σε συνδυασμό με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση με οπίσθιο μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 km/h σε 3,4 δευτερόλεπτα και φτάνει σε τελική ταχύτητα 260 km/h.

LAMBORGHINI Huracan STERRATO

Το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με φρένα με αλουμινένιες δαγκάνες monoblock με έξι έμβολα (εμπρός) και τέσσερα έμβολα (πίσω) και αεριζόμενους ανθρακοκεραμικούς δίσκους με διάμετρο 380 mm και πάχος 38 mm εμπρός και διάμετρο 356 mm και πάχος 32 mm πίσω.

LAMBORGHINI Huracan STERRATO

Διαθέτει ζάντες 19 ιντσών εφοδιασμένες αποκλειστικά με ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Bridgestone Dueler AT002, με διαστάσεις 235/40 R19 εμπρός και 285/40 R19 πίσω, ενσωματώνοντας τεχνολογία run-flat, η οποία, σε περίπτωση κλαταρίσματος, εγγυάται οδήγηση τουλάχιστον 80 χιλιομέτρων στα 80 χλμ/ώρα με 0 πίεση. Αυτά τα ειδικά ελαστικά της Bridgestone έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν 100% με το DNA του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου ενός καινοτόμου σχεδιασμού μοτίβου και ενός μίγματος αιχμής που παρέχουν τέλεια πρόσφυση τόσο στο χαλίκι όσο και στην άσφαλτο, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικό χειρισμό και επιδόσεις σε υψηλές ταχύτητες.

Και στην καμπίνα;

Οι εσωτερικοί χώροι, που χαρακτηρίζονται από την αποκλειστική ταπετσαρία Alcantara Verde Sterrato, αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία "νιώσε σαν πιλότος" που υιοθετείται παραδοσιακά για τη σειρά Huracan, η οποία τοποθετεί τον οδηγό στο κέντρο του χώρου επιβατών. Το Human Machine Interface (HMI) διαθέτει νέα γραφικά και ειδικά χαρακτηριστικά οδήγησης- για πρώτη φορά, τα όργανα διαθέτουν ψηφιακό κλίσιμόμετρο με ένδειξη κλίσης και κύλισης, πυξίδα, ένδειξη γεωγραφικών συντεταγμένων και ένδειξη γωνίας διεύθυνσης.

LAMBORGHINI Huracan STERRATO

Η Huracan Sterrato διαθέτει ένα συνδεδεμένο σύστημα τηλεμετρίας που επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί την απόδοση και να αναλύει τα δεδομένα μέσω της εφαρμογής UNICA.Οι χρήστες του Apple Watch μπορούν επίσης να συγχρονίσουν τις πληροφορίες του καρδιακού τους ρυθμού με το ενσωματωμένο σύστημα τηλεμετρίας για να μετρήσουν την οδηγική τους απόδοση. Το Lamborghini Drive Recorder είναι επίσης διαθέσιμο για την καταγραφή των εμπειριών στο τιμόνι. Επιτρέπει στον οδηγό να βιντεοσκοπεί τις πιο συναρπαστικές στιγμές οδήγησης, ενισχύοντας τη λειτουργία Board Diaries: το ψηφιακό βιβλίο μνήμης που είναι ενσωματωμένο στην εφαρμογή Lamborghini UNICA.

Επίσης η Huracan Sterrato προσφέρει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες για την εξατομίκευση της εμφάνισης του αυτοκινήτου: χάρη στο πρόγραμμα Lamborghini Ad Personam, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 350 εξωτερικά χρώματα και πάνω από 60 χρώματα για το εσωτερικό από δέρμα και Alcantara.

Η περιορισμένη παραγωγή 1499 μονάδων θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2023.

Best of Network