Το Honda ZR-V έρχεται στην Ευρώπη το 2023

Θα είναι ένα από τα τρία SUV της Honda που θα έρθουν στην Ευρώπη το 2023, εκ των οποίων το ένα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό

Honda ZR-V

Η Honda θα λανσάρει το SUV ZR-V στην Ευρώπη το 2023, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να ενισχύσει την παρουσία της με υβριδικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Το Honda ZR-V θα τοποθετηθεί μεταξύ του Honda HR-V και του CR-V στη γκάμα των SUV της φίρμας.

Honda ZR-V

Πωλείται ήδη στις ΗΠΑ με το όνομα... HR-V

Το ZR-V πωλείται ήδη στις ΗΠΑ με την ονομασία HR-V με μη υβριδικό κινητήρα 2,0 λίτρων. Το αυτοκίνητο θα αρχίσει να πωλείται και στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2023. 

Το ευρωπαϊκό μοντέλο αναμένεται να χρησιμοποιεί το ίδιο υβριδικό σύστημα κίνησης με την ιαπωνική έκδοση. Ο βενζινοκινητήρας των 2,0 λίτρων, σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες, παρέχει την επιτάχυνση ενός V-6 κινητήρα 3,0 λίτρων, σύμφωνα με τη Honda.

Honda ZR-V

Το ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει επίσης τετρακίνηση, καθώς και μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως προσαρμοζόμενο cruise control, σύστημα υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης και σύστημα διεύθυνσης μετριασμού σύγκρουσης πεζών.

'Ερχονται στην Ευρώπη τρία νέα SUV της Honda

Το ZR-V θα είναι ένα από τα τρία SUV που θα λανσάρει η Honda στην Ευρώπη το επόμενο έτος. Το CR-V θα αντικατασταθεί από ένα νέο μοντέλο που θα προσφέρει υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης. Όσον αφορά τις plug-in εκδόσεις θα είναι πρωτιά για τη Honda στην Ευρώπη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει επίσης τις πωλήσεις του πλήρως ηλεκτρικού SUV e:Ny1. Η Honda δεν έχει ακόμη παρουσιάσει φωτογραφίες από την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου. Θα είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Honda μετά το premium-τιμολογούμενο μίνι αυτοκίνητο Honda e. Προς το παρόν η Honda δεν έχει αποκαλύψει περισσότερα για το e:Ny1.


Οι πωλήσεις οχημάτων της Honda παρέμειναν αμετάβλητες στην Ευρώπη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με 52.706 οχήματα να πωλούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce. Το HR-V μόλις ξεπέρασε το μικρό Jazz ως το best seller της μάρκας με πωλήσεις 18.861.

Best of Network