AMG GT3 Edition 55: Συλλεκτική και μόνο για την πίστα

Η AMG γιορτάζει 55 χρόνια ιστορίας φέτος και το κάνει με δύναμη και στυλ, παρουσιάζοντας μόλις 5 πανίσχυρες και συλλεκτικές AMG GT3

Mercedes AMG GT3 Edition 55

Στην γκάμα της Mercedes έχουν προστεθεί φέτος μερικά εορταστικά μοντέλα με το χαρακτηριστικό 55 δίπλα στο όνομά τους, το οποίο παραπέμπει στα 55 χρόνια της ιστορίας της AMG. Όμως, αυτό που μοιάζει ώς το απόλυτο εορταστικό μοντέλο είναι αυτό που ανακοίνωσε τώρα η εταιρεία. Μια AMG GT3, η οποία θα κυκλοφορήσει σε μόλις 5 αντίγραφα, ως εκ τούου θα είναι μάλλον το πιο σπάνιο και εορταστικό μοντέλο της φίρμας. 

Mercedes AMG GT3 Edition 55

Η AMG GT3 δεν θα έχει την σχετική αγωνιστική homologation για τους αγώνες της κατηγορίας GT3 και αυτό δεν είναι συμπτωματικό, άλλα έγινε επί τούτου, ώστε ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου μοντέλου να είναι ακόμη πιο ξεχωριστός. Η βασικότερη διαφοροποίηση είναι ο κινητήρας, γιατί κάτω από το μεγάλο καπό της AMG δεν υπάρχει ο 4λιτρος V8 με το διπλό turbo, άλλα ένας ατμοσφαιρικός V8, 6,3 lt με απόδοση 641PS, δηλαδή 100 περισσότερους από το αμιγώς αγωνιστικό μοντέλο της εταιρείας. 

Mercedes AMG GT3 Edition 55
Από την εξάτμιση έχει αφαιρεθεί ο περιοριστής ήχου, κάτι που φαντάζει καλή ιδέα, έστω και  αν είναι κάπως υπερβολική καθώς ούτως ή άλλως θα την κάνεις την εντύπωσή σου αν φτάσεις με αυτην την AMG στην πίστα. Στα της εμφάνισης, το αυτοκίνητο έχει ελάχιστα διακριτικά στοιχεία πάνω του. Η αεροτομή πίσω "φωνάζει" ότι έχουμε γιορτή με τα κόκκινα γράμματα του 55, τα πλαϊνά μαρσπιέ μοιάζουν να κρύβουν την εξάτμιση που βγαίνει στο πλάι, αλλά περισσότερο την τονίζουν και λίγο πιο πάνω μια τεράστια σφραγίδα του Affaltenbach, πιστοποιεί πως το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στην έδρα της AMG
Mercedes AMG GT3 Edition 55
Ο περήφανος ιδιοκτήτης μαζί με το αυτοκίνητο θα παραλάβει και ένα αριθμημένο κουτί με το χαρακτηριστικό 55 γραμμένο πάνω του. Θα περιέχει έναν χρονογράφο της IWC από τιτάνιο με όλα τα διακοσμητικά που αρμόζουν, ενώ τα δώρα δεν τελειώνουν εκεί γιατί το αυτοκίνητο συνοδεύεται και απο ειδικά ραμμένο και σχεδιασμένο κάλυμμα. 
Mercedes AMG GT3 Edition 55

Η τιμή της AMG GT3 Edition 55, ανέρχεται στις 620.000 ευρώ και όπως λέει η Mercedes αν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο ως αγωνιστικό, θα γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές για να μπορεί να συμμετέχει σε αγώνες με κανονισμούς. 

Mercedes AMG GT3 Edition 55

Ποιο το νόημα όμως σε αυτό; Μια αγωνιστική GT3 θα σου έρθει πιο φτηνά. 
 

Best of Network