Η Rolls Royce Boat Tail των 28 εκατομμυρίων ευρώ

Παρουσιάστηκε η δεύτερη Rolls Royce Boat Tail που κοστίζει 28 εκατομμύρια ευρώ και το μόνο που γνωρίζουμε για τον ιδιοκτήτη της είναι πως ασχολείται με μαργαριτάρια

Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail
Rolls Royce Boat Tail

Τέτοια εποχή πέρσι η Rolls Royce, στο φημισμένο Concorso d'Eleganza Villa d'Este, είχε παρουσιάσει μια γαλάζια Rolls Royce Boat Tail, ως το πρώτο από τα τρία αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Φέτος στο Villa d'Este και πάλι, που είναι υπό την διοργάνωση της BMW, τα τελευταία από τα 150 χρόνια της ιστορίας του, παρουσίασε την δεύτερη Rolls Royce Boat Tail, η οποία είναι ήδη πουλημένη (το λέμε για να μην σου μπαίνουν ιδέες άδικα) με τιμή 28 εκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει οτι είναι το ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο στον κόσμο, ειδικά αφού το ακριβότερο (ελαφρώς μεταχειρισμένο) το γνωρίζουμε ήδη

Rolls Royce Boat Tail

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης παραμένει άγνωστος. Μάθαμε όμως ορισμένα γενικά στοιχεία, τα οποία δεν μπορούσαν να παραμείνουν κρυφά. Πως δηλαδή ο ιδιοκτήτης δραστηριοποιείται στην βιομηχανία των μαργαριταριών. Αποφάσισε να παραγγείλει το αυτοκίνητο τιμώντας τον πατέρα του ο οποίος ξεκίνησε την επιχείρηση, αλλά και την οικογένειά του συνολικά. Είναι κοσμοπολίτης και διαθέτει μια σπουδαία συλλογή αυτοκινήτων σε ιδιωτικό μουσείο και είναι επίσης συλλέκτης έργων τέχνης.

Rolls Royce Boat Tail

Έτσι εξηγείται γιατί ήθελε ένα αυτοκίνητο που η ίδια η Rolls Royce χαρακτηρίζει ως ένα έργο τέχνης παρά ένα απλό αυτοκίνητο. Αλλαγές σε σχέση με το περσινό αυτοκίνητο δεν υπάρχουν. Μιλάμε δηλαδή για ένα όχημα που προσομοιάζει πολυτελές γιοτ σε υλικά, σχεδίαση και κατασκευή, με suicide doors και υφασμάτινη οροφή την οποία, μάλλον, ανοιγοκλείνει κάποιος μέλος του υπηρετικού προσωπικού κυρίως για να μην σκονίζεται το εσωτερικό.

Rolls Royce Boat Tail

Το χρώμα είναι ιδιαίτερο και επετεύχθη χάρη στη μίξη αποχρώσεων από τριαντάφυλλο και στρείδι. Έχει φτιαχτεί με νιφάδες λευκού και πινελιές μπρονζέ, ώστε όταν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο το φως χτυπάει την Rolls Royce Tail Boat, να φαίνεται και η διαφορά στην απόχρωση του αυτοκινήτου.  

Rolls Royce Boat Tail

Το μακρύ καπό έχει αντίστοιχη επιμέλεια στον χρωματισμό και η Rolls Royce το αποκαλεί απόχρωση κονιάκ, που έρχεται και πάλι από τεχνικές που συνδυάζουν νιφάδες από χρυσό και άλλα χρώματα. Εκείνο που ξεχωρίζει ωστόσο στην Rolls Royce Boat Tail είναι το πίσω μέρος. Όπως είχαμε δει και πέρσι έτσι και σε αυτή αποτελείται από δύο καταπακτές σαν κατάστρωμα γιοτ, που ανοίγουν όπως τα φτερά της πεταλούδας για να αποκαλύψουν ένα πολυτελές σετ πικ νικ για τους κατόχους και τους προσκεκλημένους τους. Και μια ομπρέλα να τους προστατεύει από τον ήλιο.

Rolls Royce Boat Tail

Το αυτοκίνητο είναι χειροποίητο εξ ολοκλήρου και κινείται από τον V12 των 6,7lt. Την πρώτη Rolls Royce Boat Tail την απολαμβάνουν ήδη ο Jay Z και η Beyonce, ενώ αυτή θα είναι η τελευταία που θα παρουσιαστεί δημόσια. 
 

Best of Network