Δείτε το 1o επεισόδιο του ντοκιμαντέρ για τον Roland Ratzenberger

Μια docu series για τον Roland Ratzenberger τον οδηγό που έχασε τη ζωή του το μαύρο Σαββατοκύριακο της Imola του 1994, ξεκίνησε να προβάλλεται διαδικτυακά.

Roland Ratzenberger σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Στο περιθώριο του τραγικού δυστυχήματος του Ayrton Senna στην Imola του 1994, από το οποίο έχασε τη ζωή του ο Βραζιλιάνος, υπάρχει εδώ και τριάντα χρόνια ο αντιστοίχως βίαιος και άδικος θάνατος του Roland Ratzenberger. 

Roland Ratzenberger Imola 1994

O Αυστριακός οδηγός της Simtek έχασε τη ζωή του το Σάββατο πριν τον θάνατο του Senna και έκτοτε οι αναφορές σε αυτόν είναι μόνο συμπληρωματικού χαρακτήρα, στην προσπάθεια να τονιστεί πόσο "καταραμένος" ήταν εκείνος ο αγώνας για την Formula 1. 

Διαβάστε Επίσης

Ωστόσο πριν από μερικά χρόνια οι γονείς του Αυστριακού ζήτησαν από τον Peter Levay και την Levay Film Productions να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για τον "άγνωστο" Ratzenberger. Στόχος είναι να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου οδηγού και να τονιστούν, ίσως για πρώτη φορά σε αυτήν την έκταση, τα χαρίσματά του, οι ιδιαίτερες ικανότητές του και το πάθος που είχε για τους αγώνες. 

Το ντοκιμαντέρ θα έχει έκταση τεσσάρων επεισοδίων. Το πρώτο από αυτά, ένα μικρό φίλμ 15 λεπτών, κυκλοφόρησε την Δευτέρα και μπορείς να το παρακολουθήσει παρακάτω.

Είναι μια πολύ προσεγμένη δουλειά αφενός, αφετέρου δε πολύ σπουδαία στην σκιαγράφηση του χαρακτήρα του Αυστριακού οδηγού, που το 1994 είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τις χορηγίες που απαιτούνταν για να κάνει την είσοδό του στην F1. 

Στο trailer παρακάτω μπορείς να πάρεις μια γεύση από όλους τους ανθρώπους που έχουν μιλήσει για τον Ratzenberger στο ντοκιμαντέρ.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν διάφοροι συνεργάτες του, ομόσταυλοί του στις αγωνιστικές ομάδες από όπου πέρασε και φυσικά οι γονείς του που παρέχουν πρόσβαση σε αδημοσίευτο υλικό.

Στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε τον Franz Tost, επικεφαλής της Alpha Tauri μέχρι πρότινος να μιλά για τις εποχές που ήταν δάσκαλοι σε μια αυστριακή σχολή οδηγών αγώνων αλλά και  τον Manuel Reuter, πρώην πρωταθλητή σε αγώνες τουρισμού να εξηγεί πόσο υψηλό ήταν το επίπεδο του Ratzenberger ως καθηγητή οδηγού όταν εκείνος ήταν νεότερος. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network