Ο Guenther Steiner απολύθηκε από την Haas-πλήγμα για το Drive to Survive στο Netflix

Με άμεση ισχύ ο Guenther Steiner αποχωρεί από την θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Haas της οποίας είναι ιδρυτικό στέλεχος. Ποιός τον αντικαθιστά;

Netflix Drive To Survive Guenther Steiner

Ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής του Drive to Survive, ο άνθρωπος για τον οποίο πολλοί επέλεγαν να παρακολουθήσουν το δημοφιλές πρόγραμμα του Netflix, ο Guenther Steiner είναι πλέον παρελθόν από το αγωνιστικό τιμόνι της Haas

Guenther Steiner Haas

Η απόλυσή του από την γερμανική ομάδα ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης με άμεση ισχύ και αντικαταστάτης του θα είναι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του τμήματος των μηχανικών της ομάδας, Ayao Komatsu. 

Ayao Komatsu Haas F1

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας ο Komatsu θα είναι υπεύθυνος τόσο για την στρατηγική της ομάδας, όσο και για την λειτουργία της στους αγώνες και προφανώς θα είναι και εκείνος που θα μιλά τώρα απευθείας στον Gene Haas. 

Αυτό σημαίνει πως η έκτη χρονιά του Drive to Survive που θα αφορά το πρωτάθλημα του 2023 έχει ακόμη περισσότερες πιθανότητες πλέον να είναι η τελευταία του προγράμματος. Ο Steiner θεωρείται πως πλήρωσε τα κακά αποτελέσματα της ομάδας ιδίως το 2023 οπότε αυτή κατέληξε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Guenther Steiner Haas

Ο Ιταλός τεχνικός ήταν εκείνος που βρέθηκε εξ αρχής στην διεύθυνση της Haas όταν μπήκε στην Formula 1 και εκείνος που εξασφάλισε ουσιαστικά την συμφωνία με την Ferrari για την παραχώρηση των κινητήρων. Ενώ στον κόσμο του Netflix η παρουσία του ήταν καταλυτική για την τηλεοπτική επιτυχία, δεν συνέβη το ίδιο και στον πραγματικό κόσμο του σπορ. 

Ayao Komatsu Gene Haas F1 Team

Εκεί συχνά διαφωνούσε με τον Αμερικανό ιδιοκτήτη σχετικά με την πορεία της Haas και τις επιλογές που έκανε είτε ο ένας, είτε ο άλλος, ενώ είναι δεδομένο πως ο Steiner αποζητούσε επιτακτικά μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ώστε η ομάδα να μπορεί να ακολουθήσει την εξέλιξη των υπολοίπων. 

Λίγο πριν την ανακοίνωση της αποχώρησης του Steiner είχε προηγηθεί η αποχώρηση του τεχνικού διευθυντή Simone Resta, η οποία ήταν ένας οιωνός για τις εξελίξεις που ακολούθησαν. Ο Gene Haas επισήμως ευχαρίστησε τον Guenther Steiner για την συνεισφορά του, ενώ ο πολύπειρος ρεπόρτερ της F1, Joe Saward σχολιάζοντας την απόλυση του Ιταλού ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του πως η Formula 1 πιθανώς δεν θα αφήσει τον Steiner να φύγει πολύ μακριά από το σπορ. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network