F1 GP Ίμολα: Ακυρώθηκε ο αγώνας Emilia Romagna

Στην ακύρωση του Grand Prix της Ίμολα για την Formula 1 προχώρησαν οι διοργανωτές λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή

F1 GP Ίμολα Βροχή

Προτεραιότητα στους πληγέντες από τις καταστροφές που αφήνει η κακοκαιρία στην Emilia Romagna , δίνουν οι ιταλικές αρχές και έτσι η Formula 1 δεν μπορούσε να κάνει οτιδήποτε άλλο από το να μην προχωρήσει με την διεξαγωγή του αγώνα στην Ίμολα. Το Grand Prix του Σαββατοκύριακου συνεπώς δεν θα πραγματοποιηθεί και η ανακοίνωση των διοργανωτών ήταν πολύ προσεκτική και όπως πάντα επιμελώς αόριστη, καθώς δεν αναφέρει αν ο αγώνας θα γίνει κάποια άλλη στιγμή φέτος ή ακυρώνεται. 

Formula 1 GP Ίμολα Βροχή

Το πιθανότερο βεβαίως, είναι το δεύτερο λόγω εμπλοκής των ημερομηνιών αλλά σε κάθε περίπτωση ο αγώνας δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί τις προσεχείς ημέρες, έτσι όπως διαμορφωνόταν η κατάσταση στην περιοχή της Ίμολα. Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες και δεν επέτρεπαν σε κανέναν ιταλικό φορέα να θέσει προτεραιότητα στην διοργάνωση του αγώνα. 

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Liberty Media, η απόφαση της ακύρωσης ήρθε έπειτα από συζητήσεις μεταξύ της Formula 1, του προέδρου της FIA, των αρμόδιων Υπουργών, του προέδρου της λέσχης αυτοκινήτων της Ιταλίας, του προέδρου της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, του δημάρχου της πόλης και των διοργανωτών. 

Formula 1 GP Ίμολα Βροχή

Συντετριμμένος ο Domenicali 

Η ανακοίνωση ξεκινούσε με αναφορα στους πληγέντες. "Η κοινότητα της Formula 1 θέλει να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους ανθρώπους και τις κοινότητες που επλήγησαν από τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια. Θέλουμε επίσης να αποτίσουμε φόρο τιμής στο έργο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη"

Από την πλευρά του ο Stefano Domenicali ήταν στο ίδιο μήκος κύματος λόγω μάλιστα εντοπιότητας. "Είναι τραγωδία να βλέπω τι συνέβη στην Ίμολα και την Εμίλια Ρομάνια, την πόλη και την περιοχή στην οποία μεγάλωσα", είπε και  συμπλήρωσε, "Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα τις πλημμύρες και τις οικογένειες και τις κοινότητες που επλήγησαν. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου για τις απίστευτες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όσους χρειάζονται βοήθεια και να ανακουφίσουν την κατάσταση -είναι ήρωες και ολόκληρη η Ιταλία είναι περήφανη γι’ αυτούς". 

Σχετικά με την απόφαση που ελήφθη, σημείωσε, "Η απόφαση που ελήφθη είναι η σωστή για όλους στις τοπικές κοινότητες και την οικογένεια της F1, καθώς πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να μην δημιουργήσουμε επιπλέον βάρος για τις αρχές ενώ αντιμετωπίζουν αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση".

Απογοητευτικές εικόνες από την Ιταλία

Η εικόνα που μεταδίδεται από την Ιταλία και την περιοχή γύρω από την Ίμολα είναι απογοητευτική και τρομακτική καθώς απεικονίζεται σαφέστατα το μέγεθος της καταστροφής που έχουν προκαλέσει οι έντονες και συνεχείς καταιγίδες. Μάλιστα οι πρόβλέψεις για τις επόμενες ημέρες δεν ήταν καθόλου θετικές σχετικά με τον καιρό και αυτό συνετέλεσε στην απόφαση των οργανωτών να μην διεξαχθεί τελικά ο αγώνας. 

-

Διαβάστε ακόμα:
 - Αφιέρωμα 30 χρόνια Mercedes-Benz C-Class: το σεντάν μετά την "Baby Benz"
 - Αυτοκίνητα στην πρίζα: Τεράστια αύξηση πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο-πέφτουν τα PHEV
 - Εταιρεία αρνείται την ανάκληση 67 εκατ. προβληματικών αερόσακων-έχουν ήδη σκοτωθεί 2 άνθρωποι
 - Πέθανε ο Giotto Bizzarrini, ένας μάγος της αυτοκίνησης-δημιουργός της Ferrari 250 GTO και του V12 της Lamborghini
 - Πώς έγινε διαρροή δεδομένων 2 εκατ. ιδιοκτητών Toyota


 

Best of Network